Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Mina/Beta ]

08. 12. 2021. 20:54   >>  21:06

LIGA ŠAMPIONA

Čelsiju bod u Sankt Peterburgu, Juventus pobjedom do 1. mjesta

Fudbaleri Juventusa ostvarili su pobjedu, dok je Čelzi osvojio samo bod u posljednjem, šestom kolu H grupe Lige šampiona.

Obje ekipe ranije su obezbijedile plasman u osminu finala.

Čelzi je u Sankt Petersburgu igrao sa Zenitom neriješeno 3:3 i čelnu poziciju u grupi prepustio je Juventusu, koji je u Torinu slavio protiv Malmea 1:0.

Zenit je kao trećeplasirani završio takmičenje u grupi i sezonu na evropskoj sceni nastaviće u Ligi Evrope.

Čelsi je poveo u drugom minutu golom Tima Vernera. Barkli je uputio centaršut iz kornera, a loptu je sa metar od gola Njemac proslijedio u mrežu.

Klaudinjo je donio izjednačenje Zenitu golom u 38. minutu. Santoš je centrirao, a Klaudinjo glavom uspio da savlada golmana Čelsija Kepu Arizabalagu. Samo četiri minuta kasnije Sardar Azmun donosi potpuni preokret i vođstvo Zenitu, nakon asistencije Malkoma.

Drugi gol za Čelsi postigao je Romelu Lukaku u 62. minutu. Nakon odlične timske akcije i asistencije Vernera, Lukaku je pogodio praznu mrežu. Pet minuta prije kraja meča viđen novi preokret. Timo Verner je postigao svoj drugi gol na meču, nakon asistencije Kristijana Pulišića, i postavio konačan rezultat.

Konačan rezultat postavio je Magomed Ozdojev u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Strijelac pobjedonosnog gola za Juventus bio je Mois Kin u 18. minutu. Frederiko Bernaderski je dobro centrirao sa desne straane, a Kin se našao na pravom mjestu i glavom savladao golmana Malmea.

Ostali mečevi šestog kola na programu su u 21 sat.

U E grupi rivali će biti Bajern i Barselona, odnosno Benfika i Dinamo iz Kijeva, dok će se u F grupi sastati Mančester Junajted i Jang Bojs, kao i Atalanta i Viljareal.

U G grupi za bodove boriće se Salcburg i Sevilja, odnosno Volfsburg i Lil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније