Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

03. 12. 2021. 12:58 >> 13:10

RANGNIK

"Uloga u najvećem klubu na svijetu se ne odbija"

Trener fudbalera Mančester junajteda Ralf Rangnik rekao je danas da "nikako nije mogao da odbije" ulogu privremenog trenera tog kluba i dodao da želi da stvori uravnoteženiji tim.

Rangnik je započeo svoju ulogu novog privremenog trenera Junajteda do kraja sezone, nakon što mu je odobrena radna dozvola i neophodna dokumentacija.

Ovaj 63-godišnji Njemac je sinoć na Old Trafordu ispratio pobjedu Junajteda protiv Arsenala od 3:2. To je bila druga pobjeda u tri utakmice na kojima je tim predvodio Majkl Kerik, nakon smjene Olea Gunara Solšera.

"Kada vas klub poput Mančester junajteda kontaktira, to ne može da se odbije. To je jedan od najvećih klubova, ako ne i najveći klub na svijetu i srećan sam što ću raditi sa ovom grupom igrača", rekao je Rangnik na svojoj prvoj konferenciji za novinare, prenose britanski mediji.

Rangnik je naveo da je gledao posljednje utakmice Junajteda, kao i da je upoznat sa dešavanjima u Premijer ligi.

"Ova ekipa ima talent i iskustvo, a glavni cilj je da unesem više ravnoteže u tim. Juče smo primili dva gola i ako se pogleda ukupan broj primljenih golova, to je u prosjeku dva po utakmici. To je jednostavno previše", rekao je on.

"Jučerašnja utakmica je bila uzbudljiva za navijače, ali kao trener ne želite takve utakmice svaki dan... Na kraju krajeva, važno je da se pobjeđuje. Veoma sam abiciozan. Želimo da napravimo ovu sezonu uspješnom koliko god je to moguće. Ali, moramo da budemo i realni. Razlika između nas i vodeća tri kluba je velika. Ali, vidjećemo", dodao je on.

Majkl Kerik je odlučio da napusti Old Traford poslije uloge privremenog menadžera, a Rangnik je naveo da je pokušao da ga ubijedi da ostane.

"Razgovarao sam sa Majklom više od sat vremena i pokušavao sam da ga ubijedim da ostane, ali mu je bila potrebna pauza i razumijem njegovu odluku", rekao je novi trener Junajteda.

Nakon što mu u junu istekne ugovor privremenog trenera, bivši trener Šalkea, Lajpciga i Hofenhajma će ostati na Old Trafordu najmanje još dvije godine kao savjetnik.

Odgovarajući na pitanje da li bi mogao da ostane kao trener i poslije ove sezone, Rangnik je rekao: "Ljudi sa kojima sam razgovarao su bili jasni da je ovo šestomjesečna uloga".

"Nikada nijesmo razgovarali o tome šta će se desiti na ljeto. Da li će tada razgovarati sa mnom o tome, vidjećemo. Ako sve bude kako treba, možda bih predložio kao u Lajpcigu, da nastavimo da radimo još godinu dana", rekao je on.

Portugalac Kristijano Ronaldo je sa dva postignuta gola protiv Arsenala stigao do brojke od 800 golova u karijeri.

"Uvijek morate da prilagodite svoj stil igre igračima koje imate na raspolaganju. Nikada nijesam vidio igrača koji je tako fizički spreman sa 36 godina. Ali ne radi se samo o njemu, već o razvoju cijele ekipe", naveo je Rangnik.

"Ono što sam juče vidio od Kristijana, on je više nego spreman da da svoj doprinos timu, a njegovi saigrači će morati da učine isto", dodao je on.

On je rekao i da sa upravom kluba još nije razgovarao o eventualnim pojačanjima.

"Sada je vrijeme da se detaljno upoznam sa trenutnom ekipom. Ima dovoljno igrača. Možda će poslije Božića doći vrijeme da se razgovara o mogućim transferima na zimu, ali zima nikad nije dobro vrijeme za dovođenje igrača", rekao je Rangnik.

Rangnik će u nedjelju prvi put predvoditi Junajted sa klupe kada će njegov tim dočekati Kristal Palas.

Junajted je trenutno sedmi na tabeli sa 21 bodom, odnosno ima 12 manje od prvoplasiranog Čelsija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније