Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

20. 10. 2021. 16:50   >>  16:50

PROMJENA MEĐUNARODNOG FUDBALA

Infantino: Cilj SP na dvije godine privlačenje mladih

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao evropskim fudbalskim liderima da bi uvođenje Svjetskog prvenstva na dvije godine pomoglo mladima da se zainteresuju za sport u vrijeme kada se više "trče za drugim aktivnostima".

Agencija Asošiejted pres dobila je snimak Infantinovog govora sa sastanka održanog u utorak bez prisustva medija. Članice Evropske fudbalske unije (Uefa) izrazile su niz protivljenja planovima da se Svjetsko prvenstvo igra na svake dvije godine.

Predstavnici evropskih saveza naveli su da će šteta biti nanijeta ne samo klupskim takmičenjima već i reprezentacijama, ako Fifa radikalno promijeni međunarodni fudbal uprkos protivljenju Evrope.

Infantino je rekao da je preoblikovanje svjetskog fudbala neophodno kako bi se zaštitila budućnost tog sporta.

"Takođe vjerujem da neprijatelj fudbala nije Svjetsko prvenstvo ili Fifa, već su to druge aktivnosti za kojima mladi momci i djevojke danas trče. I moramo vidjeti kako ih zajedno možemo ponovo zainteresovati za fudbal. I mi to želimo da uradimo zajedno, što se mene tiče, kao što smo radili prethodnih godina", naveo je on.

Infantino nije precizirao za kojim to aktivnostima mladi trče. On nije odgovorio na pozive Asošiejted presa, a Fifa nije objasnila njegove izjave.

Infantino je to izjavio u sred spora sa EA Sports, proizvođačem Fifine video igre, oko budućnosti proizvoda.

Nedavno se Međunarodni olimpijski komitet (MOK) usprotivio organizovanju Mundijala na svake dvije godine. MOK je počeo da prihvata sportove koji su zanimljiviji mladima, pa je skejtbording uveden u olimpijski program za Igre u Tokiju, a brejkdens će biti na Igrama u Parizu 2024.

"Vjerujem da i dalje možemo da pronađemo načine da razvijamo fudbal. Svjetsko prvenstvo je ogromna stvar. To je veliko, veliko takmičenje od koga svi imaju koristi i moramo da budemo vrlo pažljivi šta ćemo uraditi sa njim", naveo je Infantino.

Fudbalski lideri iz Finske, Italije, Njemačke, Portugala, Rumunije, Škotske, Španije i Švajcarske rekli su Infantinu da žele da Svjetsko prvenstvo ostane na četiri godine.

Oni su naveli uticaj većeg broja turnira na dobrobit igrača, zamke koje ima jedan prozor kvalifikacija u oktobru i novembru i potencijalnu štetu rastućem profitu ženskog fudbala.

"Nećemo ići dalje sa bilo kakvim predlogom ako će neko da bude oštećen", rekao je Infantino i naveo da se ne računaju samo mišljenja Uefe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније