Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. /Izvor: FSCG

09. 10. 2021. 19:33   >>  19:34

TRENIRALI U ANDALUZIJI

Jovetić: Treba rasterećeno da uđemo u meč

Pobjeda nad Gibraltarom sada je prošlost, meč sa Norveškom 11. oktobra je jedino što u ovom trenutku zanima "hrabre sokole".

Danas su trenirali u andaluzijskom ljetovalištu Estepona, odakle će sjutra ujutro krenuti prema Oslu.

U glavnom gradu Norveške tražiće se pobjeda, ali u meč se ne smije ući pod pritiskom, poručuje kapiten Stevan Jovetić.

"Mislim da treba rasterećeno da uđemo u meč, jer, ukoliko budemo ušli sa moranjem i imperativom pobjede, mogao bi da bude samo kontraefekat. Moramo da budemo mirni i da tražimo rezultat, ali naravno, ne glavom bez obzira", kaže napadač Crne Gore.

Trijumf nad Gibraltarom, uz remi Turske i Norveške, malo je poboljšao poziciju naše selekcije u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Iskreno, nijesmo baš u sjajnoj poziciji, ali pobijedili smo Gibraltar i sada je mnogo bolja situacija. U igri smo, ali ima još dosta do kraja, idemo utakmicu po utakmicu. Vidjećemo", smatra Jovetić, koji je propustio duel u petak veče.

"Bio sam na klupi, trebalo je da igram, ali bilo je sve kako treba što se rezultata tiče i nije bilo potrebe da ulazim, jer stvarno teren je bio loš", kazao je kapiten.

Iza njega je period oporavka od povrede.

"Super se osjećam, trenirao sam posljednje dvije-tri nedjelje i igrao za Hertu, tako da je sve super", dodao je Jovetić.

Stub odbrane Crne Gore u meču sa Norveškom biće Igor Vujačić, koji je zadovoljan nakon upisana tri boda protiv Gibraltara.

"Zadovoljni smo. Ušli smo maksimalno fokusirani u meč. Znali smo da će nam biti puno lakše ako postignemo brzi gol. To smo i uradili. Poveli smo u sedmom minutu, pred pauzu povisili na 2:0, a u nastavku smo i treći put zatresli mrežu. Zasluženo smo slavili i okrenuli se narednom protivniku. Idemo u Norvešku sa velikim ambicijama", istakao je Vujačić.

"Sokole" u ponedjeljak veče očekuje potpuno drugačija utakmica.

"Sve će biti drugačije. I zbog terena, a i zbog kvaliteta rivala. Za nas je važno sa smo u igri. Vjerujemo do kraja. Spremni smo i borićemo se u Oslu", dodao je defanzivac Partizana.

I ovog puta dosta je problema sa izostancima - od ranije nema Stefana Savića, zatim se povrijedio Marko Simić, a pod znakom pitanja je i Stefan Mugoša.

"Nijesmo kompletni, ali ko god izađe na teren, daće maksimum. Vidjeli smo i u Podgorici da imamo za čim da žalimo. Igrali smo dobro u tom meču, a oni su pobijedili. Falilo je sreće, ali nadam se daće biti uz nas u Oslu. Znamo što nas očekuje. Biće neizvjesno do kraja. Pobjeda bi nam mnogo značila pred odlučujuće utakmice sa Holandijom i Turskom narednog mjeseca", rekao je Vujačić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније