Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

15. 07. 2024. 12:16 >> 12:20

EURO 2024

Navas rekorder: Dva EURA u razmaku od 12 godina

Hesus Navas je sa svojih 38 godina najstarji fudbaler španske reprezentacije koja je sinoć u velikom maniru osvojila finale pobjedivši Englesku 2:1.

Fudbler koji se godinama prebacio sa desnog krila na desnog beka je tako postao 14. igrač u istoriji koji ima dvije titule na evropskim prvenstvima, ali je jedini koji je to napravio sa razmakom od čak 12 godina.

Navas je sa "furijom" bio dio ekipe koja je osvojila EURO 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, posljednji trofej do sinoć.

Prije njega Rainer Bonhof je bio igrač sa najvećim razmakom između dva turnira pošto je sa Zapadnom Njemačkom bio prvak 1972. i 1980. godine.

Interesatno od 14 igrača kada se izuzmu Navas i Bonhof čak je 12 reprezentativaca Španije koji su osvajali turnir 2008. i 2012. godine.

Navas ima i titulu Mundijala kao i Lige nacija i tu mu jedino parira Serhio Buskets koji ima sva tri osvojena turnira.

Fudbaler Sevilje je na ovom turniru odigrao jedan meč protiv Albanije, koji nije imao rezultatski značaj, ali je onda u polufinalu morao da igra zbog parnih kartona Danija Karvahala, i odigrao je jako dobrih sat vrremena, prije nego što je zamijenjen.

Osim što je morao da vodi bitku sa Kilijanom Mbapeom, Navas je sjajno igrao po desnoj strani i u fazi napada, često pronalazeći 21 godinu mlađeg Lamina Jamala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније