Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

08. 07. 2024. 18:17 >> 18:17
Čitaj mi:

francuzi spremni za polufinale sa španijom

Rabio: Da je Grizman na svom nivou, bilo bi nam mnogo lakše

Evropa se polako sprema za blokbaster u polufinalu Eura između Španije i Francuske, koje će se sudariti sjutra u 21 čas na "Alijanc areni" u Minhenu.

"Trikolori" su do polufinala došli bez gola iz igre - Kilijan Embape je pogodio iz penala u remiju protiv Poljske (1:1), u duelu sa Holandijom je bilo 0:0, a autogolove za pobjede tima Didijea Dešana su postigli Austrijanac Maksimilijan Veber i Belgijanac Jan Fertongen u osmini finala, dok je u četvrtfinalu nakon jedanaesteraca izbačen Portugal.

Na neefikasnost možda utiče i činjenica da Dešan igra sa trojicom vezista izraženijih defanzivnih karakteristika - Orelijenom Čuamenijem, Adrijenom Rabioom i Engolom Kanteom.

Ni Embape nije u formi, a daleko od izdanja sa Mundijala u Kataru je i Antoan Grizman, čega je svjestan i Rabio.

"Da je Grizman na svom najboljem nivou, bilo bi nam mnogo lakše. Nažalost, to nije slučaj, ali očekujemo mnogo više od njega, pogotovo kada se sjetimo Mundijala u Kataru, gdje je bez dileme bio jedan od najših najboljih igrača. Ne znam kako da to objasnim, možda nije fizički u najboljem stanju. Ali, možemo da pobijedimo i bez njegovog velikog doprinosa, jer smo vrhunski tim", rekao je vezista Juventusa.

Rabio ističe da je Španija do sada prikazala najviše, ali da u polufinalu nema favorita.

"To je tim koji igra najbolje na ovom Euru. Vjeruje u svoje ideje, ima odlična krila i veziste. To je kompletan tim, ali ima i prednosti i mane kao svi. Dozvoljavaju suparnicima da igraju, a mi znamo šta nam je činiti. Znamo da natjeramo protivnike da promijene stil igre, nadam se da će ovo biti veliko polufinale između dva velika tima".

Francuska je u spektakularnom finalu Mundijala u Kataru izgubila od Argentine nakon izvođenja penala, a u Njemačku je stiigla kao jedan od glavnih favorita za trofej. Igrama to do sada nije potvrdila, ali je na dvije pobjede od trofeja "Anri Delone".

"Poraz u finalu je bio veoma bolan i uvijek će biti. Ali ono što nam podiže samopouzdanje je to što smo u polufinalu, iako je bilo mnogo debata o našoj igri. Tu smo, mnogo igrača iz Katara je i dalje ovdje i želimo da podignemo trofej", zaključio je Rabio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније