Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

06. 07. 2024. 21:50 >> 21:50
Čitaj mi:

REAKCIJE IZ ENGLESKE

Saka: Pokazali smo karakter neophodan za osvajanje titule

Engleska nije oduševila, ali je stigla do polufinala Lige šampiona i nastavila san da može da osvoji prvu veliku titulu nakon 58 godina čekanja.

Gordi Albion je primio gol u 75. minutu, ali je već u 80. Bukajo Saka izjednačio sjajnim udarcem, da bi potom tim Gareta Sautgejta na penale izbacio "sajdžije".

Saka je bio heroj ne samo zbog tog izjednačujućeg gola, već i zbog činjenice da je pogotkom u penal seriji iza sebe ostavio duhove prošlosti i iskupio se za promašeni jedanaesterac u finalu prošlog Eura protiv Italije.

"Ovo je specijalna pobjeda. Morali smo da se vratimp da bismo izborili penale. Svi znamo šta se desilo posljednji put kada smo morali u penal seriju, ali sam vjerovao u trijumf. Dominirali smo tokom cijelog meča, a znao sam da će doći šansa i da moram da je iskoristim. Ponosan sam na sebe što sam je iskoristio", rekao je as Arsenala.

Prisjetio se i promašenog penala prije tri godine u finalu.

"Vratiti se poslije toga je veoma teško, ali sam danas iskoristio tu priliku. Mislim da smo pokazali karakter neophodan za osvajanje titule. Nadam se samo da ćemo sljedeći meč riješiti za 90 minuta", poručio je Saka.

Kapiten Hari Kejn je opet bio bez šansi, u finišu je morao da izađe zbog udarca i zahvalio je saigračima što su ga ostavili u igri za prvi trofej u karijeri.

"Još jedna teška utakmica, ali i veliki karakter momaka da se vratimo. Stigli smo do gola za 1:1, bio je to fantastičan finiš Bukaja Sake. Penali su penali, ali sam osjetio da smo spremni. Bio sam sa strane, ali sam vjerovao momcima", istakao je napadač Bajerna.

Selektor Engleza smatra da je ovo bilo najbolje izdanje njegovog tima u Njemačkoj.

"Vratili smo se iz minusa, pokazali karakter i nismo odustali. Srećan sam i zbog toga i zbog dobre igre. Bukajo je pokazao koliko je hrabar time što je šutirao penal, a svi znamo kroz šta je prošao", prisjetio se Sautgejt preoštrih kritika nakon poraza od Italije.

Engleska je treći put na posljednja četiri velika takmičenja u polufinalima, a ekipu je pohvalio i jedan od stručnih konsultanata Rio Ferdinand.

"Kao nacija smo plakali za izdanjem na koje možemo da budemo ponosni. Ovog puta nije bilo perfektno, ali je veliki napredak. Pokazali smo nerve od čelika kada je bilo najvažnije, u to nisam sumnjao ni u jednom trenutku", rekao je nekada jedan od najboljih štopera svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније