Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

06. 07. 2024. 20:43 >> 20:44
1
Čitaj mi:

ČETVRTFINALE

Engleska nakon penala do polufinala Eura

Opet su penali odlučivali učesnika polufinala na Evropskom prvenstvu - u duelu Engleske i Švajcarske nije bilo pobjednika nakon 90, a ni nakon dodatnih 30 minuta - 1:1, ali je nakon penala Engleska ipak izborila plasman među četiri najbolje reprezentacije.

Obje ekipe su u meč ušle sa dosta opreza, pa u prvom dijelu nije viđen šut u okvir gola.

"Gordi albion" je u jednom trenutku uspio da nametne svoj ritam, međutim niko od ekipa nije ozbiljnije ugrozio gol rivala.

Najopasniju priliku u samom finišu imao je Mejnu čiji je udarac poslije prodora Sake u posljednjem trenutku izblokirao Džaka.

Švajcarci su bolje otvorili drugo poluvrijeme imali više loptu u nogama - Rodrigez je centrirao u 56. minutu, Embolo je bio u petercu, pokušao da šutira, ali nije uspio najbolje da zahvati loptu.

Prvo pravo uzbuđenje viđeno je u 75. minutu - loptu je ubacio Ndoj nakon što ga je proigrao Šer, pogriješio je Stons, lopta došla do Emboloa koji nije imao velikih problema da loptu pošalje u mrežu i donese prednost Švajcarskoj - 1:0.

Kratko je trajalo radovanje Švajcaraca - u 80. minutu Saka se sam izborio za poziciju i gađao sa ivice šesnaesterca i pogodio od stative za 1:1.

Do kraja regularnog dijela nije bilo puno uzbuđenja pa je meč otišao u produžetke.

U produžecima Švajcarska je bila bolja, stvarala šanse, najbolje preko Šaćirija, Amdunija i Vidmera, ali je Engleska uspjela da se odbrani i odvede meč u penale.

Palmer je sigurnim udarcem otvorio penal seriju, Akanđi loše izveo udarac, Pikford lagano odbranio.

U drugoj seriji kod Engleza pogodio Belingem, izvođači sigurni i u trećoj seriji - Saka i Šaćiri.

Sigurni su bili i Toni i Amduni. Junak Engleske je Arnold, pogodio je odlučujući gol sa penala za plasman u polufinale.

Engleska će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Holandija - Turska.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније