Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V.

14. 06. 2024. 06:37 >> 07:00
Čitaj mi:

MJESEC VRHUNSKOG FUDBALA

Počinje spektakl: Njemci i Škoti otvaraju Euro, prenos na RTCG

Čekanju je došao kraj - Njemačka će od danas do 14. jula biti domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva. Biće ovo prvi put da je ova zemlja domaćin turnira od pada Berlinskog zida i ponovnog ujedinjenja.

Posljednji evropski šampionat odigran u ovoj zemlji održan je 1988. kada je domaćin bila tadašnja Zapadna Njemačka.

U našem specijalu možete da pročitate predstavljanje 24 reprezentacije, posljednje vijesti, podatke o stadionima domaćinima...

OVDJE možete naći raspored cijelog turnira.

Evropsko prvenstvo otvoriće domaćin i Škotska večeras na Alijanc areni, domu minhenskog Bajerna.

“Najbolji pogled na turnir pred vama je da jednostavno kažete: moramo se pripremiti najbolje što možemo, zatim izaći tamo i igrati najbolje što možemo protiv rivala bilo kojeg nivoa kvaliteta", kazao je selektor Škotske, Stiv Klark i dodao:

"Bude li nam sve išlo po tom scenariju, moći ćemo uzdignute glave da odemo s turnira, bez obzira na to hoćemo li ispasti u grupnoj fazi ili ćemo proći dalje".

Njemci žele da idu do kraja...

"Potreban nam je dobar rezultat. Sada smo svi malo nervozni. Mislim da je to normalno, ali je i dobro jer ako ste malo nervozni, bićete i više budni i fokusirani. Pogotovo u prvom meču. Početak grupne faze biće vrlo važan za nas, ali i za navijače i zaista nam treba dobar rezultat,” rekao je selektor njemačke selekcije Julina Nagelsman za sajt Uefa.

Na ovom Evropskom prvenstvu, 17. u istoriji, učestvovaće 24 reprezentacije, a među njima su i tri zemlje bivše Jugoslavije - Srbija, Hrvatska i Slovenija.

Srbija i Slovenija su prvi put našampionatu nakon 24 godine, a zanimljivo je da su i tada, kao i sada, bile u istoj grupi.

Na EP u Belgiji i Holandiji,dvije selekcije odigrale su epsku utakmicu koja je završena 3:3, iako su Slovenci imali tri gola prednosti.

Titulu brani selekcija Italije, koja je 2021. godine, u finalu na Vembliju, pobijedila Englesku nakon penala.

Po dvije najbolje reprezentacije iz grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane, nastavljaju turnir.

U 10 gradova, biće odigrana ukupno 51 utakmica - 36 u grupnoj fazi i 15 u nokaut fazi.

Termini utakmica u grupnoj faze su 15, 18 i 21 sat, dok su termin nokaut faze 18 i 21 sat.

Polufinala i finale biće odigrana od 21 sat. Sve utakmice pratite na kanalima Televizije Crne Gore i na našem Portalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније