Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stadioni

11. 06. 2024. 15:34 >> 15:41
Čitaj mi:

LAJPCIG

"RB Arena"

Stadion na kojem igra Red Bul Lajpcig, nosi i ime sponzora Red Bul Arena, ali zbog UEFA regulacija sa sponzorima koristi se skraćenica.

Kapaciteta 40.000 mjesta dom je jednog od najbolje organizvoanih fudbalskih ekipa, ne samo u Njemačkoj, timu koji je postao "fabrika talenata" i u igračkom i u trenerskom smislu.

Otvoren je ponovo 2004. godine, kada je nosio ime "Centralstadion" do 2010. godine.

Bio je u funkciji i tokom Mundijala 2006. godine kada su prvu utakmicu na njemu odigrale Srbija i Crna Gora protiv Holandija (pobjeda "Lala" 1:0 golom Robena).

Stadion se koristi i u koncertne svrhe, a na njemu su nastupale svjetske zvijezde poput Pola Mekartija, Tine Tarner, AC/DC, Koldpleja, Brusa Sprignstina...

Na predstojećem EURU vidjećemo nekoliko pravih klasika, od kojih je svakako najatarkviniji duel Holadnije i Francuske, kao i Hrvatske i Italije.

Sve utakmice koje se igraju na RB Areni:

18. jun u 21 h: Portugal-Češka

21. jun u 21 h: Holandija-Francuska

24. jun u 21 h: Hrvatska-Italija

2. jul u 21 H: Meč osmine finala

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније