Борис Раонић, Генерални директор РТЦГ

Борис Раонић је из Подгорице. Дипломирани правник, током студија је био један од оснивача првих НВО-а у Црној Гори. Радио је као новинар до 1999., а од 2000. године започиње свој ангажман у цивилном сектору.

Аутор је бројних текстова из области дијалога, толеранције, политичке културе и рјешавања спорова, а био је и продуцент неколико документарних филмова.

Био је члан Националног савјета за европске интеграција, руководећих органа неколико НВО-а, Савјета Агенције за електронске медије, Скупштинског Одбора за измјену изборног законодавства, Етичког одбора Управе полиције и више радних група за израду законских рјешења.

Члан је бројних међународних мрежа из области политичке културе, људских права и лидерства. Био је директор Школе политичких студија.

Борис је и међународни инструктор скијања, а хоби су му планински бициклизам, кошарка и фудбал.

Ожењен је Миленом, отац Теодорин, Николин и Андријин.

 

Марија Томашевић, директорица ТВЦГ

Рођена је у Мојковцу 1970. године. Завршила је Агрономски факултет.

Од 1996. до 2006. године радила је у Телевизији Црне Горе, а након тога  као уредница информативног програма у Атлас ТВ, Про ТВ и Ин ТВ.

У вријеме Владе изборног повјерења, као нестраначка личност била је помоћница директора Агенције за електронске медије.  У једном периоду бавила се и приватним послом, а од децембра 2020. године поново је у телевизијском новинарству.

Прије него је изабрана на мјесто директорице ТВЦГ била је извршна директорица Прве ТВ ЦГ.

 

 

  

 Милан Кнежевић, директор РЦГ

Рођен у Пљевљима 1963. године, гдје је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао на Одсјеку за српско-хрватски језик и југословенску књижевност на Филозофском факултету у Никшићу.

Радио у просвјети од 1990. до 1992. године, потом у привреди до 1995, а од 1995. до 1999. новинар у Информативном центру Пљевља. У периоду 1999-2002. директор Информативног центра Пљевља, а од 2002. до 2006. године обављао је функцију главног и одговорног уредника “Пљеваљских новина”.

Од 2006. до 2015. године директор Јавног радио дифузног сервиса/Локалног јавног емитера Радио телевизије Пљевља. Од 2015. до јуна 2021. године уредник Редакције документарног програма Радио телевизије Пљевља.

Боравио на разним стручним семинарима и новинарским курсевима, између осталог и у САД на семинару “Извјештавање из судова”, у организацији “Гласа Америке” (2005. године).

До ступања на дужност директора Радија Црне Горе радио као стручни сарадник у Служби за корпоративне комуникације Рудника Угља АД Пљевља.

Ожењен, отац троје дјеце.

 

 

Бојана Чађеновић, директорица Онлине медија

Рођена је у Бијелом Пољу 1990. године, гдје је завршила основну школу и гимназију “Милоје Добрашиновић”. Дипломирана правница.

Од 2013. до 2021. године радила је као новинар, репортер у јутарњем програму Телевизије Црне Горе, Хроници Подгорице и информативном програму.

Била је хонорарни сарадник у више часописа, маркетиншких и осигуравајућих кућа. Прошла је више обука за рад у онлине медијима.

Од 2021. до 2023. године била је уредница парламентарног програма у РТЦГ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Горан Ракочевић, помоћник генералног директора за корпоративне послове

Рођен 1983. године у Мојковцу. Основну школу и гимназију завршио у Колашину. Дипломирао на Економском факултету у Подгорици 2006. године.

У периоду април 2007.- април 2008. обавио приправнички стаж у Пореској управи Црне Горе, у филијали у Колашину.

Од августа 2008. године до децембра 2014. године запослен у Фабрици воде Липово из Колашина, гдје је покривао функције руководиоца службе за финансије и администрацију и извршног директора.

Радни стаж од децембра 2014. године па до септембра 2018. године наставио у Општини Колашин, на позицији секретара Секретаријата за финансије и имовину.

Од јула 2020. године па до септембра 2021. године обављао послове извршног директора у ОУР СФРЈ из Колашина.

Од септембра 2021. године запослен у РТЦГ гдје је радио на пословима аналитичара у кабинету и руководиоца службе финансија. Тренутно обавља послове помоћника директора за корпоративне послове.

Ожењен, отац троје дјеце

  

 

Митар Ракчевић, помоћник генералног директора за координацију програма

Рођен 07.02.1976. године у Подгорици, гдје је завршио основну школу и Гимназију "Слободан Шкеровић". Завршио менаџмент у Београду. Новинарством се почео бавити од 1999. године као хонорарни сарадник у више листова, а од 2002. године новинар у дневној новини Дан. Од 2020. године обављао је функцију главног уредника Дана. Аутор је више десетина истраживачких текстова, коаутор неколико документарних филмова.
Добитник је прве литерарне награде у Охриду, Сјеверној Македонији, прве годишње награде Удружења новинара Србије и Црне Горе, награде за истраживање из области људских права коју додјељује Центар за грађанско образовање (ЦГО). Радио више пројеката из области новинарства уз подршку амбасада Норврешке и Данске. Похађао Школу демократског руковођења, прошао обуку тренера новинара истраживача у Вашингтону и Кноџвилу на америчком Универзитету Тенеси у организацији Амбасаде САД-а. Коаутор књиге превода са Бугарског језика "Одјеци Трновских звона", заступљен у Свесловенском гласнику и један од сарадника у изради књиге "Мафија не прашта".

 

  

Дејан Вујовић, помоћник генералног директора за технику

Дејан Вујовић, спец.арт. ТВ продукција, рођен 1981. у Цетињу. Основну школу и гиманзију завршио у Будви. Дипломирао ТВ продукцију на Факултету драмских умјетности у Цетињу. Освајач првог мјеста на националном такмичењу аутоматике и роботике, награда за најбољег студента Факултета драмских умјетности, стипендиста Универзитета Црне Горе, награда Пријестонице „13. новембар“.

Од 1998. до 2001. радио на различитим техничко-продукционим пословима у Ј.П. ТВ Будва, након чега је ангажован од стране Телевизије ИН. Од 2005. године у истој компанији обављао послове техничког директора. Функцију Руководиоца сектора технике у  Ј.П. Радио и Телевизија Црна Гора преузео у новембру 2011. У РТЦГ обављао и послове Савјетника Генералног директора РТЦГ за унапрјеђење организационих послова, пословни развој и стратешке пројекте. Добитник награде за техничко-технолошка занимања РТЦГ.

Тренутно обавља послове на радном мјесту Помоћника Генералног директора за технологију.

Учествовао у интеграцији више телевизијских канала и мрежа на Балкану, интегрисао техничка и продукциона рјешења, као и селекцију и обучавање кадра у више ТВ станица на Балкану, ангажован као консултант висе глобалних ТВ мрежа у Европи и Блиском Истоку. Већ 20 година активни учесник најзначајнијих националних и међународних конференција и пројеката из области медија и технологије.