Борис Раонић, Генерални директор РТЦГ

Борис Раонић је из Подгорице. Дипломирани правник, током студија је био један од оснивача првих НВО-а у Црној Гори. Радио је као новинар до 1999., а од 2000. године започиње свој ангажман у цивилном сектору.

Аутор је бројних текстова из области дијалога, толеранције, политичке културе и рјешавања спорова, а био је и продуцент неколико документарних филмова.

Био је члан Националног савјета за европске интеграција, руководећих органа неколико НВО-а, Савјета Агенције за електронске медије, Скупштинског Одбора за измјену изборног законодавства, Етичког одбора Управе полиције и више радних група за израду законских рјешења.

Члан је бројних међународних мрежа из области политичке културе, људских права и лидерства.

Директор је Школе политичких студија.

Борис је и међународни инструктор скијања, а хоби су му планински бициклизам, кошарка и фудбал.

Ожењен је Миленом, отац Теодорин, Николин и Андријин.

 

Марија Томашевић, директорица ТВЦГ

Рођена је у Мојковцу 1970. године. Завршила је Агрономски факултет.

Од 1996. до 2006. године радила је у Телевизији Црне Горе, а након тога  као уредница информативног програма у Атлас ТВ, Про ТВ и Ин ТВ.

У вријеме Владе изборног повјерења, као нестраначка личност била је помоћница директора Агенције за електронске медије.  У једном периоду бавила се и приватним послом, а од децембра 2020. године поново је у телевизијском новинарству.

Прије него је изабрана на мјесто директорице ТВЦГ била је извршна директорица Прве ТВ ЦГ.

 

 Милан Кнежевић, директор РЦГ

Рођен у Пљевљима 1963. године, гђе је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао на Одсјеку за српско-хрватски језик и југословенску књижевност на Филозофском факултету у Никшићу.

Радио у просвјети од 1990. до 1992. године, потом у привреди до 1995, а од 1995. до 1999. новинар у Информативном центру Пљевља. У периоду 1999-2002. директор Информативног центра Пљевља, а од 2002. до 2006. године обављао је функцију главног и одговорног уредника “Пљеваљских новина”.

Од 2006. до 2015. године директор Јавног радио дифузног сервиса/Локалног јавног емитера Радио телевизије Пљевља. Од 2015. до јуна 2021. године уредник Редакције документарног програма Радио телевизије Пљевља.

Боравио на разним стручним семинарима и новинарским курсевима, између осталог и у САД на семинару “Извјештавање из судова”, у организацији “Гласа Америке” (2005. године).

До ступања на дужност директора Радија Црне Горе радио као стручни сарадник у Служби за корпоративне комуникације Рудника Угља АД Пљевља.

Ожењен, отац троје ђеце.

 

ПОМОЋНИЦИ ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА:

Тијана Вујошевић, помоћница за финансијске и правне послове

Митар Ракчевић, помоћник за програм

Дејан Вујовић, помоћник за технику

 

 

РУКОВОДИТЕЉКА ММЦ-А:

Рада Брајовић