Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

M.M.Lj. [ Klix ]

03. 08. 2024. 19:10 >> 19:10
1

ljetovanje

Šta da uradite ako nagazite morskog ježa

Idealan ljetnji odmor itekako mogu pokvariti ubodi morskih ježeva. Važno je znati koje korake treba da preduzmete kako bi se što prije oporavili.

Često ostavljaju rane na koži, koje se lako mogu inficirati ako se ne liječe odmah. Višestruke ubodne rane mogu biti vrlo ozbiljna povreda, a naročito ako su praćene simptomima kao što su slabost, bolovi u mišićima, oduzetost, šok i intenzivan umor, prenosi Healthline. Ovi simptomi mogu dovesti do respiratorne insuficijencije pa čak i smrti.

Ako vas morski jež ubode, odmah izvadite njegove bodlje. Možete koristiti pincetu kako biste ovo lakše uradili. Kada to završite, isperite ranu sapunom i vodom.

Kako biste ublažili bol, možete koristiti ljekove bez recepta. Najmanje tri puta dnevno mažite ranu antihistaminskom kremom za ublažavanje ugriza i uboda. Ukoliko osjetite svrb, uzmite hidrokortizonsku kremu.

Korišćenjem pomenute kreme bi trebalo prestati ako primijetite da je mjesto uboda dodatno oteklo ili se zacrvenilo. Ukoliko dobijete temperaturu i osjetite da se bol povećava, javite se ljekaru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније