Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B.Bu. [ Klix.ba ]

01. 03. 2024. 11:07 >> 11:07
Čitaj mi:

RAZLOG JE UZNEMIRUJUĆI

Zašto piletina iz supermarketa ima tamne mrlje po koži? 

Milioni pilića koji se prodaju u supermarketima imaju opekline na koži, nastale zbog boravka u vlastitom izmetu, pokazalo je istraživanje BBC-ja.

 

 

 


Opekline na skočnim zglobovima životinja nastaju zbog amonijaka u izmetu. One su znak loših uslova u kojima ove životinje žive, a u nekim supermarketima se mogu vidjeti na trećini piletine koja se prodaje, objavio je BBC. Dodaju i kako je količina opeklina skočnog zgloba u jatu prihvaćen pokazatelj kvaliteta života životinja na farmama.

Koliko dugo piletina smije stajati u zamrzivaču?

BBC je od deset najvećih trgovačkih lanaca zatražio podatke o opeklinama na mesu koje se prodaje u njihovim maloprodajnim objektima. Neki su dostavili detaljne podatke, a neki su odbili da odgovore.

Opekline na skočnom zglobu životinja nastaju zbog velikog broja jedinki na malom prostoru, kao i zbog duge izloženosti vlagi i prljavštini. Na upakovanom ili već pripremljenom mesu, ove opekline izgledaju kao tamni čirevi na stražnjoj strani noge.

Iako ne izgleda lijepo, ovakva piletina je i dalje sigurna za jelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније