Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

31. 03. 2023. 18:37 >> 18:36
1

POČINjE SEZONA

Snimak jagode ispod mikroskopa pokvariće vam apetit

Počinje sezona jagoda, ali sljedeći put kada jednu stavite u usta, poželjećete da budete sigurni da je dobro oprana – posebno nakon što vidite šta se može pronaći na njenoj površini.

U nedavnom videuu objavljenom na Tviteru, kriška jagode je stavljena pod mikroskop, a krupni plan pokazuje što se zapravo nalazi na njoj.

Na različitim djelovima biljaka jagode žive brojne vrste trdokrilaca, a neki veći insekti čak polažu jaja u jagode, borovnice i vinovu lozu. Vinske mušice pegavih krila izlegu se unutar jagode prije nego što njihove larve ispuze napolje, izvještava MyModernMet.

Iako neće sve jagode sadržavati larve, potvrđeno je da pegava krilata vinska mušica zapravo polaže jaja unutar jagoda. To može prouzrokovati pojavu insekata ili larvi kada se voće neko vrijeme stavi u mješavinu sirćeta i soli.

Dvotačkasta grinja, koja može da živi i na drugim biljkama, voli da izvlači hranjive susptance iz listova biljaka pri zemlji, oštećujući ih i ostavljajući im bronzanu nijansu. Iako nije sigurno da li je snimak mijenjan, na YouTubeu postoji nekoliko videa na kojima se takođe vide insekti.

Međutim, ne zaboravite da dobro operete voće prije jela i budite sigurni da ti mali insekti nijesu štetni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније