Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

N1 [ R.B. ]

20. 01. 2022. 13:58   >>  13:59

NAUČNO ISTRAŽIVANJE

Kako sve pivo utiče na vaše zdravlje

Od 2007. do 2020. tim naučnika u Španiji sprovodio je istraživanje o uticaju, uglavnom, alkoholnih pića na zdravlje. Neke od studija koje su naučnici pregledali ukazuju na to da sastojci koji se prirodno nalaze u pivu, a nijesu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje. Kako je potražnja za bezalkoholnim pivom veća nego ikad, ovo je dobra vijest i za one koji vole pivo, ali izbjegavaju alkohol.

Još jedan zaključak do kojeg su tokom istraživanja došli je to da umjerena kozumacija piva ima dobar uticaj na zdravlje. Jedno piće dnevno za žene i dva za muškarce su maksimum, tvrde.

Umjerena konzumacija piva štiti od kardiovaskularnih bolesti

Istraživači tvrde da pet od šest studija koje su izabrali za pregled tvrdi kako umjereno pijenje alkohola može štititi od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa

Istraživačili su izjavili kako su muškarci koji ne piju alkohol uopšte pod većim rizikom od razvoja nenormalnih nivoa glukoze od onih koji povremeno popiju pivo.

Pivo se povezuje sa zdravom gustoćom kostiju

Ako posmatramo gustoću kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih pojedinaca, istraživači tvrde da su oni koji su, čak i malo, konzumirali pivo u manjoj opasnosti.

Ponudili su i naučno objašnjenje: “Drugi sastojci piva djeluju u sinergiji sa silikonom i stimuliraju osteoblastične ćelije koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu reminelariziranje kostiju i zuba.”

Pivo može sniziti holesterol

Nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže razvijanju dobrog holesterola i regulisanju proizvodnje onog lošeg u tijelu, zahvaljujući velikom udjelu antioksidansa.

Važno je dodati da se ovo događa kada se konzumira vrlo mala količina piva, prenosi EatThis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније