Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ Hina ]

20. 10. 2024. 22:05 >> 22:05
Čitaj mi:

Ima povrede leđa I ruku

Medvjed napao Italijana dok je brao pečurke

Mrki medvjed napao je mušku osobu dok je brala pečurke u sjevernoj talijanskoj regiji Trentino. On je prošao samo s povredama, navodi italijanska policija. Muškarac (31), koji se u branje pečurki uputio sam blizu sela Rango, uspio je doći na sigurno uprkos povredama leđa i ruku.

Medvjed se povukao u šumu nakon subotnjeg napada. Vlasti ga nastoje pomoću tragova DNK locirati, a kada ga nađu trebao bi biti ubijen. Do napada je došlo u vrijeme kada medvjedi uobičajeno počinju spavati zimski san. Ali s klimatskim promjenama i blagim temperaturama, postalo je sve uobičajenije da se medvjede viđa i zimi.

Na gotovo istoj lokaciji prošle je godine medvjed napao francuskog turistu. U regiji Trentino ima stotinjak mrkih medvjeda. Oni izbjegavaju ljude, ali u toj regiji susreti se događaju sve češće. Prošle je godine 26-godišnjeg Francuza koji je bio na trčanju popularnom planinarskom stazom ubila ženka medvjeda.

 Ta medvjedica poznat kao Gaia ulovljena je živa i planira se premjestiti u vučji i medvjeđi park u njemačkom Svarcvaldu u proljeće sljedeće godine. Medvjedica je ove godine trebala biti prebačena u ograđeni prostor u Alternative Wolf and Bear Park, no izgradnja ograđenog prostora vrijednog milion eura odgođena je zbog vremenskih prilika.

Regionalni predsjednik Mauricio Fugati naredio je da se medvjedica ubije, ali su sudovi zaustavili tu odluku nakon peticije aktivista za prava životinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније