Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B.

15. 10. 2024. 20:43 >> 20:54

REAGOVANJE BS-a

Aktivno i predano smo radili na afirmaciji Bošnjaka u Crnoj Gori

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Rožajama reagovao je na saopštenje rožajskog DPS – a u kojem se ističe da Bošnjačka stranka nije zaslužna za porast broja Bošnjaka u Crnoj Gori. Poručuju da za dobre rezultata treba raditi prije, a ne poslije objavljivanja podataka.

“Vođeni činjenicom da smo aktivno i predano radili na afirmaciji Bošnjaka, te ih predstavljali u najvećem zakonodavnom domu, daje nam za pravo da iskažemo zadovoljstvo zbog sjajnog rezultatata Popisa stanovništva. Sa druge strane, zabrinuti smo za pojedince koji ne shvataju da za dobar rezultat treba raditi prije, a ne poslije objavljivanja rezultata”, poručuju iz OO BS Rožaje.

Raduje ih, dodaju, činjenica da svoju misiju ispunjavaju na pravi način i da su, konačno, probudili neke stidljive Bošnjake u pojedinim političkim opcijama, koji su, doduše, tek nakon objavljenih rezultata popisa, smogli snage da kažu da su i oni dio ovog trijumfa.

"Tačno je da nisu svi Bošnjaci u Bošnjačkoj stranci, ali na osnovu snage podrške koju nam daju građani, jasno je da je Bošnjačka stranka jedini autentični predstavnik Bošnjaka u Crnoj Gori. Svjedoci smo i da procenat Bošnjaka u Crnoj Gori raste paralelno sa rastom podrške Bošnjačkoj stranci. Nakon što smo saznali da i u drugim političkim partijama djeluju ljudi koji se nacionalno izjašnjavanju kao Bošnjaci, sa zadovoljstvom ih pozivamo da zajednički radimo na daljoj afirmaciji nacionalog i jezičkog identiteta” navodi se u saopštenju OO BS Rožaje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније