Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

12. 09. 2024. 08:28 >> 08:28

IDE U PENZIJU

Oskarovka Keti Bejts povlači se nakon najnovijeg projekta

Keti Bejts potvrdila je u intervjuu za Njujork tajms da se povlači nakon svog najnovijeg projekta, televizijske serije Metlok.

 

Glumica je željela da se povuče i ranije, nakon uloge u filmu koji je odbila da imenuje jer je snimanje pošlo po zlu. Njena posvećenost je bila zanemarena i željela je da se povuče iz svijeta glume. Pozvala je svoje agente i rekla im da se povlači.

„Posao preuzima moj život. Ponekad sam ljubomorna što imam taj talenat jer ne mogu sebi pomoći od toga, a samo želim svoj život“, rekla je oskarovka.

Privuklo ju je ponovno pokretanje popularne serije

Uprkos njenom zahtjevu, nekoliko nedjelja kasnije agenti su joj poslali scenario za „Metlok“, ponovno pokretanje istoimene advokatske serije koja je trajala od 1986. do 1992. godine.

Za razliku od originalne serije u kojoj je protagonista bio muškarac, advokat Bena Metloka kojeg tumači Endi Grifit, nova serija će pratiti advokaticu Medlin Metlok koju igra Bejts. Na seriji je radila Dženi Snajder Urman, koja je radila i na seriji „Devica Džejn“.

Medlin Metlok je starija advokatica koja smatra da su je njene godine učinile nevidljivom, ali je to ne sprečava da se bori za pravdu. Oskarovku je uloga privukla jer se i sama osećala nevidljivom, posebno na početku karijere, pa je odlučila da odloži odlazak u penziju. Međutim, posle višemesečnog napornog snimanja, spremna je da kaže zbogom, prenosi Index.hr.

 „Odjednom mi se pruža prilika da iskoristim sve za šta sam se molila, radila i borila. I to je iscrpljujuće“, rekla je ona i dodala da će to biti njen posljednji ples.

Iza sebe ima zavidnu karijeru

Bejts je svoju karijeru započela kasnih 1960-ih kao scenska glumica i trebalo joj je mnogo vremena da se probije u Holivudu jer su joj svi govorili da nije dovoljno lijepa da bude filmska zvijezda.

„Nikada nisam razmišljala o karijeri filmske zvijezde. Samo sam željela da budem najbolja što mogu da budem“, izjavila je ona.

Svjetsku slavu donijela joj je uloga Eni Vilks u trileru „Mizeri“ reditelja Roba Rajnera, za koju je dobila Oskara. Ostali značajni filmovi u njenoj karijeri su „About Schmidt“, „Dolores Claiborne“, „Fried Green Tomatoes“ i „Primary Colors“.

Pored filmova, Bejts je takođe glumila u popularnim televizijskim serijama, uključujući Dva i po muškarca i Američka horor priča, za koje je osvojila Emi.

Neki od novijih filmova u kojima smo je mogli vidjeti su „Porodična afera“, Netfliks romantična komedija sa Zakom Efronom i Nikol Kidman i drama „Bože, da li si tu?“, „To sam ja, Margaret“, u kojem je glumila zajedno sa Rejčel Mekadams.

Serija „Matlok“ počinje da se emituje 22. septembra ove godine na televizijskom kanalu CBS i biće dostupna na servisu za strimovanje Paramount+.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније