Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

12. 09. 2024. 07:52 >> 07:52
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJE

Havaji su ove godine najsrećnija savezna država u Americi

Havaji su ove godine najsrećnija američka savezna država, prema godišnjem rangiranju veb-stranice za lične finansije Volet hab (Vallet Hub).

 

Na osnovu tih istraživanja, ova pacifička američka država imala je najnižu stopu depresije u SAD, a 86 odsto njenih odraslih žitelja izjavilo je da su dobrog ili solidnog zdravlja, prenio je Si-En-Bi-SI (CNBC).

Pored toga, Havaji su imali jednu od najnižih stopa nezaposlenosti i drugi najveći udio domaćinstava sa godišnjim prihodom iznad 75.000 dolara.

Najsrećnije države su one koje pružaju natprosječan kvalitet života u širokom spektru oblasti, od jake državne ekonomije i visokokvalitetne njege fizičkog i mentalnog zdravlja do adekvatne količine slobodnog i lijepog vremena.

Da bi se utvrdilo gdje su ljudi koji žive u Americi najsrećniji, Volet hab je uporedio u 50 država više od 30 pokazatelja u tri ključne kategorije: emocionalno i fizičko blagostanje, uslovi za rad i zajednica i okruženje.

Kalifornija i Florida, dve države koje su obično sinonim za lijepo vrijeme tokom cijele godine i odlazak u penziju, rangirane su tek na 13. mjestu, odnosno 14. mjestu.

Prošle godine Juta je bila najsrećnija država u Americi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније