Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M.Lj. [ N1 ]

04. 09. 2024. 17:12 >> 17:12

UZ JEDAN USLOV

Muzej u Marseju dopušta posjetiocima da pogledaju izložbu nagi

Aktovi su glavna karakteristika najnovije izložbe u Muzeju evropskih i mediteranskih civilizacija u Marseju – i to ne samo na zidovima.

Muzej u Marseju otvorio je izložbu pod nazivom „Naturistički rajevi“, a posjetioci će biti u prilici da jedno veče mjesečno pogledaju izložbu nagi, ali moraju da ispune jedan uslov – da nose cipele.

Ovakve posjete se organizuju u vrijeme kada muzej inače ne radi.

Aktovi su glavna karakteristika najnovije izložbe u Muzeju evropskih i mediteranskih civilizacija u Marseju – i to ne samo na zidovima.

Muzej Mucem omogućava posjetiocima da u potpunosti iskuse naturizam gledajući umjetnička djela goli, pod uslovom da nose cipele.

Erik Stefanut, iz francuske naturističke organizacije FFN, rekao je da nema ništa protiv bosih nogu, ali je insistiranje na cipelama bila mjera predostrožnosti zbog parketa u muzeju.

Posete izložbi „Naturistički rajevi“ održavaju se u saradnji sa Francuskom federacijom naturista.

Izložba sadrži 600 fotografija, filmova, časopisa, slika, skulptura i drugih umetničkih djela iz naturističkih zajednica i javnih i privatnih kolekcija u Francuskoj i Švajcarskoj i traje do 9. decembra.

„Francuska je vodeća svjetska turistička destinacija za naturiste: prisutnost tri mora olakšala je osnivanje zajednica, koje, izuzev Švajcarske, imaju malo pravih ekvivalenata drugde u Evropi, gdje se naturizam praktikuje slobodnije, izvan uspostavljenih zajednica“, saopštio je muzej.

Bruno Saurez, šef naturističkog udruženja Marseja, rekao je da se pokret pojavio u Švajcarskoj i Njemačkoj u 19. vijeku. Prva naturistička grupa u Francuskoj osnovana je u jugoistočnom regionu Provanse 1930. pre nego što se proširila širom zemlje, piše The Guardian.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније