Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N1 [ R.B. ]

24. 08. 2024. 13:06 >> 13:05
Čitaj mi:

"VJEČNO PROLJEĆE"

Evropsko ostrvo sa najboljom klimom

Tenerife, najveće i najnaseljenije ostrvo Kanarskog arhipelaga se nalazi u Atlantskom okeanu, u blizini afričke obale, i poznato je po svojoj jedinstvenoj prirodi, prijatnoj klimi i bogatoj kulturi.

Klima na Tenerifama

Tenerife je poznato kao „ostrvo vječnog proljeća“ zbog svoje blage, suptropske klime. Temperature rijetko padaju ispod 20 stepeni Celzijusa što omogućava uživanje u aktivnostima na otvorenom tokom cijele godine.

S obzirom na to da na ostrvu gotovo da nema kiše, sa prosječnom temperaturom vode koja se kreće između 18 stepeni zimi i 25 stepeni leti, Tenerife je idealno mjesto za ljubitelje plaža i morskih aktivnosti.

Ostrvo nudi spektakularne pejzaže, od pješčanih plaža i stjenovitih obala do bujnih šuma. Tu se nalazi i impozantni vulkan Teida, najvišeg vrha u Španiji.

Ova raznolikost pruža obilje mogućnosti za aktivnosti na otvorenom, kao što su planinarenje, paraglajding i posmatranje kitova.

Kulturno nasljeđe i društveni život

Tenerife je pravo sjedišta najrazličitijih kultura, sa bogatom istorijom koja kombinuje španske i domorodačke uticaje. Ova kulturna mješavina je vidljiva u arhitekturi, festivalima i kuhinji.

Jedan od najpoznatijih događaja je Karneval u Santa Kruzu, koji se ubraja među najveće ulične festivale na svijetu, piše Nova.rs.

Ova destinacija je aktuelna tokom cijele godine, a dinamičan društveni život na Tenerifama, posebno pogoduje strancima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније