Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J.

19. 08. 2024. 23:00 >> 23:00
Čitaj mi:

čuveni muzičar

Beskućnik, koji je mucao pa postao senzacija: Kako je Ed Širan postigao svjetsku slavu

Muzika je nešto što je Ed Širana privlačilo odmalena, što se ogledalo prvo pjevanjem u horu, a potom i učenjem gitare već sa jedanaest godina.

Svirao je i violončelo, a mnogi su rekli da djeluje kao rođen za scenu i nastupanje, iako je zapravo mucao kao mlađi, zbog čega su ga pojedini vršnjaci maltretirali.

Kaže da je mucanje savladao tako što je repovao uz Eminemove pjesme, što je bilo veliko olakšanje nakon neuspjelih terapija govora.

Širan je rano krenuo da objavljuje svoju muziku i sarađuje sa brojnim kolegama, a vidljivost i popularnost je stekao mahom zahvaljujući svom YouTube kanalu.

Dobio je pohvale od ser Eltona Džona, a nastupao je u klubu Džejmija Foksa u Los Anđelesu, nakon čega je odsjeo u njegovom domu.

Jedno vrijeme bio je i kod svoje prijateljice Kortni Koks, u zamjenu za čišćenje kuće, što je bila dobrodošla promjena u odnosu na period kada je bio beskućnik, spavajući u metrou i na klupama u parku.

Kada je primijećen 2011, počeo je da se penje na raznim top-listama najslušanijih pjesama, a fanove je odlučio da časti besplatnim koncertom u Londonu.

Došlo je više od hiljadu ljudi i Ed Širan je napravio četiri koncerta, kako bi svi imali priliku da ga čuju i vide.

Od tada se vrtoglavo penje na svim listama, dobija nagrade i piše pjesme za Tejlor Svift, Džesi Ver, Džastina Bibera, Robija Vilijamsa, bend One Direction…

Za njegove turneje uvijek se traži karta više, što se vidjelo i u Beogradu, a njegov hit „Shape of You“ preslušan je skoro 2,5 milijarde puta na servisu Spotify.

Kao mali slušao je Džoni Mičel, Boba Dilana i Eltona Džona, kasnije je istraživao rep, a voli i nešto tvrđi zvuk bendova Slipknot, Korn i Cradle of Filth, sa kojima je i snimio pjesmu.

Oprobao se i kao glumac, a voli i da slika. Dao je imena svojim gitarama, pa se one zovu Lojd, Feliks, Siril i Najdžel.

Ed Širan je vlasnik brojnih Ginisovih svjetskih rekorda i njegova aktuelna turneja jedna je od najpopularnijih svih vremena.

U braku je i ima dvije ćerke, a kada nije na turneji, bavi se humanitarnim radom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније