Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Hina/N1 ]

06. 08. 2024. 16:58 >> 16:58
Čitaj mi:

OBAVIJESTIO OBOŽAVAOCE

Dejvid Linč objavio da ima emfizem, ali da ne ide u penziju

Obožavaoce je obavijestio o svojoj bolesti na društvenim mrežama, ali ih je i utješio.

„Svako zadovoljstvo ima svoju cijenu“, rekao je američki reditelj Dejvid Linč, potvrdivši u da boluje od plućnog emfizema zbog „dugogodišnjeg uživanja u cigaretama“, ali je istovremeno obavijestio svoje obožavaoce da se „nikada neće penzionisati“.

Nakon ode duvan, njegovom mirisu i zadovoljstvu paljenja nove cigarete, 78-godišnji reditelj je u postu na mreži X napisao da „svako zadovoljstvo ima svoju cijenu“, a ono koje mora da plati je bolest pluća koja dovodi do uništenja plućnih alveola i otežava disanje.

U intervjuu britanskom časopisu ‘Sight and Sound’, koji će biti objavljen u septembarskom broju, reditelj filmova „Tvin Piks“, „Bulevar Zvezda“ i „Divlji u srcu“ (Zlatna palma u Kanu 1990.) priznaje da je manje aktivan nego ranije i da će možda, tokom budućih projekata, morati da daje uputstva svojim glumcima na daljinu.

On je zatim na društvenim mrežama objavio ohrabrujuću poruku: „Prestao sam da pušim prije dvije godine i dobra vijest je da je, uprkos emfizemu, moje zdravlje odlično i da se nikada neću povući“.

Kao reditelj deset legendarnih dugometražnih filmova, objavljenih između 1977. i 2006. godine, ovaj reditelj je bio nominovan za Oskara za film Čovjek slon (1980), Plavi somot (1986) i Bulevar slavnih (2001). Za cijelu filmografiju dobio je počasnog Oskara 2019.

Reditelj je 2017. snimio treću sezonu kultne serije Tvin Piks iz 1990. Nova sezona ima 18 epizoda.

Serija počinje tamo gdje je druga sezona završena, sa agentom Kuperom (Kajl Meklahlan) u misterioznoj Crvenoj sobi i u društvu Divas. Tu je i mlada Lora Palmer koja mu je rekla: „Vidjećemo se za 25 godina“.

Većina glumačke ekipe iz prve dvije sezone ponovila je uloge svojih likova 27 godina kasnije, a seriju prati i prepoznatljiva muzička tema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније