Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Klix.ba ]

19. 07. 2024. 13:20 >> 13:20
Čitaj mi:

LAKO

Kako jednostavno ukloniti superljepilo s kože?

Super ljepilo je vrlo snažno te u samo par sekundi spaja sve što vam je potrebno.

 


Ako ljepilo slučajno dospije na kožu, osušiće se i stvrdnuti. Zbog toga smo istražili sve načine da ga uklonite s kože a da se pri tome ne povrijedite, prenosi VeryWell Health.

Topla, sapunjava voda

Prvi korak u pokušaju uklanjanja super ljepila je pranje zahvaćenog područja toplom vodom i sapunicom. Može biti potrebno nekoliko pranja da ljepilo omekša.

Ova metoda obično je najdjelotvornija  kada se superljepilo nije potpuno stvrdnulo. Zbog toga je bitno da reagujete čim prije. Kada ljepilo omekša, polako i pažljivo ga odlijepite s kože, kao da skidate zavoj.

Odstranjivač laka za nokte

Kada ljepilo ne možete ukloniti vodom i sapunicom, probajte s agresivnijim proizvodom - odstranjivačem za nokte. Ovo sredstvo omekšava hemijske veze osušenog ljepila, omogućujući njegovo uklanjanje s kože.

Prelijte malu količinu acetona preko ljepila i nježno ga utrljajte. Nakon toga ga skinite s vatom. Ponovite postupak ako se ne makne iz prvog puta. 

Ulja

Razna ulja mogu pomoći u skidanju ljepila s kože. Birajte biljno ulje, vazelin ili mineralno ulje.

Nanesite malu količinu ulja na kožu i utrljajte ga u ljepilo. Nakon toga ostatak ljepila s uljem skinite ubrusom te nakon što sve bude gotovo, operite ruke.

Sok od limuna

Limunov sok prirodna je alternativa za uklanjanje trenutnog ljepila s kože. Pomiješajte malo limunovog soka i vode i nanesite to na zahvaćeno područje. Nježno utrljajte mješavinom soka od limuna i skinite ljepilo s kože.

Upotrijebite kamen za pete

Druga mogućnost za uklanjanje ljepila s kože je kombinacija tople vode i kamena za pete. Pređite kamenom preko ljepila da biste ga uklonili. Ako vam je on previše agresivan možete pokušati s turpijom za nokte. Sigurni smo da će jedan od ovih savjeta biti od pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније