Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.L.B./rts.rs

24. 06. 2024. 21:42 >> 21:50
Čitaj mi:

TRAŽI 80.000 DOLARA

Zbog parčeta baterije Amerikanac tuži Nasu

Alehandro Otero traži od Nase da mu isplati 80.000 dolara zbog štete koju je malo parče svemirskog otpada napravilo kada je palo na njegovu kuću u Floridi.

Problem sa otpadom iz svemira je sve učestaliji sa većim brojem letjelica i satelita koji orbitiraju oko Zemlje, a Nasin odgovor i odluka suda postaviće presedan za buduće slučajeve.

Na Oterovu kuću u martu pao je predmet od samo 700 grama, ali je napravio popriličnu štetu. Oterov sin bio je u kući u trenutku udara, ali srećom nije povrijeđen.

Nasa je kasnije potvrdila da se radi o dijelu teretne palete korišćenih baterija koja je izbačena iz Međunarodne svemirske stanice 2021. godine.

Umjesto da potpuno sagori tokom pada na Zemlju, dio palete je ostao čitav po ulasku u atmosferu.

„Moji klijenti traže adekvatnu kompenzaciju za štetu i stres koji je ovaj incident izazvao. Moglo je da dođe do ozbiljnih povreda ili smrti“, naveo je advokat, dodajući da Nasa ima šest mjeseci da reaguje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније