Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ b92 ]

07. 06. 2024. 12:57 >> 12:57
1
Čitaj mi:

PREMIJERA 19. JUNA

Stiže novi film o čuvenoj lutki: "Barbi je uvijek bila crna" 

Poslije planetarno popularnog filma Barbi od prošle gdine, stiže još jedan film o najpopularnijoj lutki na svijetu.

 

Naime, na Netfliks dolazi dokumentarac o čuvenoj lutki, međutim, sa drugačijim fokusom.

Naime, ovaj dokumentarac nosi naziv "Black Barbie" i govori o tome kako je prva crna Barbika nastala 1980. godine. To je dokumentarac koji ispituje zašto je bilo važno, ali i revolucionarno, kada je kompanija Matel osamdesetih godina proizvela lutku drugačije boje kože.

U dokumentarcu nekoliko žena iz javnog svijeta priča kako je uticalo na njih da u djetinjstvu vide lutku koja, zapravo, liči na njih.

"Volite je ili ne, skoro svako ima priču o Barbi. Čak i ako nemaju priču, postoji priča o tome zašto oni nemaju priču. U ovom filmu pričamo o prvim crnim Barbikama. Počelo je sa Beula Mej Mičel i naizgled jednostavnim pitanjem: "Zašto ne napraviti Barbiku koja liči na mene", navodi se u sinopsisu filma, a u opisu trejlera navedeno je sljedeće:

"Više od lutke. "Black Barbie" slavi značajan uticaj koji su tri crne žene u Matelu imale na evoluciju Barbi brenda kakav poznajemo. Kroz ove harizmatične priče insajdera, dokumentarac govori o tome kako je prva crna Barbika nastala 1980. godine, ispitujući važnost reprezentacije i kako lutke mogu biti ključne za formiranje identiteta i mašte".

U filmu se, pored ključnih žena u Matelu pojavljuje, između ostalih i scenaristkinja i producentkinja Šonda Rajms, čije uvodne riječi čujemo u trejleru.

"Ako prolazite kroz život i ne vidite ništa što je rađeno po vašem liku, šteta je već učinjena."

Trejler je za jedan dan pogledalo više od 90.000 ljudi, a neki od njih su iznijeli uglavnom pozitivne reakcije.

Ovaj dokumentarni film imaće premijeru na Netfliksu 19. juna.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније