Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

28. 05. 2024. 11:05 >> 11:05
Čitaj mi:

SKARLET JOHANSON

Zbog glumice OpenAI uklonio glasovnu opciju iz ČetGPT-a

OpenAI je uklonio glasovnu opciju iz četGPT-a, nakon široko rasprostranjene reakcije na ženski glas, koji je zvučao skoro identično kao glas glumice Skarlet Johanson.


Kompanija je koristila glas koji je nazvala Skaj, tokom događaja prošle nedjelje prikazujući mogućnosti novog modela vještačke inteligencije ČetGPT-4o. Zainteresovani su mogli da čuju ljubaznost u glasu Skaj, ali su mnogi, među kojima i predstavnici medija, u boji glasa prepoznali glumicu Skarlet Johanson.

OpenAI je eksplicitno pojasnio da Skaj nije sistem zasnovan na glasu poznate glumice.

„Glas nije imitacija glasa Skarlet Johanson, već pripada drugoj profesionalnoj glumici koja koristi svoj prirodni glas. Da bismo zaštitili njihovu privatnost, ne možemo da dijelimo imena osoba koje smo angažovali za pružanje tih usluga”, navodi se u objavi, prenosi RTS.

Mnogi su primijetili pomenutu sličnost, a među njima i suprug Skarlet Johanson. OpenAI tvrdi da je odabrao vokale ČetGPT-a na osnovu niza kriterijuma koji uključuju „bezvremenski” kvalitet i „pristupačan glas koji uliva povjerenje”.

„OpenAI je pregledao stotine snimaka glasova u periodu od pet mjeseci prošle godine”, saopštila je kompanija, objavivši pet različitih glasovnih opcija za svoj ĆatGPT u septembru. Odabrani glumci su potom u San Francisku imali sesije snimanja glasa kako bi se cio proces završio.

Kompanija je ipak povukla glas Skaj nekoliko dana nakon što je jedan broj članova bezbjednosnog tima dalo ostavke, a glavni istraživač Džen Lejk je, nakon što je dao otkaz, rekao da kompanija daje prioritet „kvalitetnim proizvodima” u odnosu na bezbjednosnu kulturu i procese. Altman i njegov kolega suosnivač Greg Brokman branili su kompaniju i dalje navodeći da neće biti bilo kakvih proizvoda i usluga koji izazivaju zabrinutost za bezbjednost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније