Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M. [ N1/Hina/dpa ]

07. 04. 2024. 18:43 >> 18:43
Čitaj mi:

Pred velikim izazovima

Britanac koji pretrčava cijelu Afriku približava se cilju

Britanac koji trči uz zapadni rub Afrike i dosad je napravio više od 19 miliona koraka u 16 zemalja, u nedjelju bi trebalo da stigne do svog cilja u Tunisu.

Ras Kuk iz Vortinga na južnoj obali Engleske, suočio se s poteškoćama u vezi sa vizama, zabrinutošću za zdravlje i oružanom pljačkom u svom pokušaju da postane prva osoba koja će pretrčati cijelu dužinu afričkog kontinenta.

Kuk je krenuo od najjužnije tačke Južnoafričke Republike 22. aprila 2023, a završiće na najsjevernijoj tački Tunisa u nedelju, pretrčavši dužinu 376 maratona.

Svojom akcijom nazvanom „Project Africa“, 27-godišnji atletičar je prikupio više od 550.000 funti za humanitarne organizacije Running Charity i Sandblast.

Kuk je za posljednji dan svog izazova dugog 15.000 kilometara pozvao svoje pobornike da s njim otrče posljednji maraton.

Prošlog je utorka rekao da je izazov bio „najteži“ u njegovom životu, ali da je „ogromna čast“.

„Sreli smo divne ljude u svakoj zemlji gdje smo bili, koji su nas primili s ljubavlju i dobrotom. Ljudski duh je prekrasna stvar“, napisao je na društvenoj platformi Iks.

„Veoma sam zahvalan na ovim iskustvima i definitivno bih podstakao svakoga da ode u tu pustolovinu, kako god ona izgledala za vas“, kazao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније