Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.V. [ Nova S ]

07. 01. 2024. 18:59 >> 20:53
Čitaj mi:

HOLIVUD

Pogledajte koje sve fimske zvijezde danas slave Božić

Većina holivudskih zvijezda proslavlja Božić po gregorijanskom kalendaru, 25. decembra. Oni koji to ne čine, mahom su ateisti, a samo njih par proslavlja pravoslavni Božić koji se obilježava danas.

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo naslijedila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na Kritu.

Glumica je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Manekenka Naomi Kembel postala je vjernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac Tom Henks je odlučio da postane pravoslavac. Ritin otac je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja porijeklom iz Albanije.

Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je porijeklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Glumac Kristijan Bejl, krenuo je stopama Toma Henksa i svoju vjeru promijenio zbog ljubavi prema manekenki sprskog porekla, Sibi (Sandre) Blažić.

On je pravoslavnu veru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније