Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

М.М.Љ. [ Kliks ]

07. 10. 2022. 07:53 >> 07:57

SA 22,5 GODINA

Uginuo najstariji pas na svijetu

Najstariji pas na svijetu, 22-godišnja ženka Toj Foks terijera Pebls, uginula je samo pet mjeseci prije svog 23. rođendana.

Ginesova knjiga rekorda izvijestila je da je Pebls uginula prirodnim putem u Južnoj Karolini, sa svojim vlasnicima Bobijem i Džuli Gregoru koji su bili uz nju.

Pas se rodio 28. marta 2000. godine, a proglašen je najstarijim psom na svijetu ubrzo nakon što je tu titulu ponijela čivava Tobi Kejt.

Kada je Tobi Kejt osvanuo na naslovnicama, Peblsovi vlasnici shvatili su da je njihov ljubimac stariji od njega.

"Prijatelji i porodica počeli su da nas zovu i šalju poruke kada su vidjeli priču o 21-godišnjem psu koji je postigao rekord", rekla je Džuli koja je ubrzo zatim prijavila svog ljubimca kao najstarijeg.

Vlasnici su takođe rekli organizaciji da su, kada su tražili štene, isprva imali namjeru da uzmu većeg psa. Međutim, nakon što su ugledali Peblsa, odmah je osvojio njihova srca.

Pebls je ubrzo okotila 32 štenca u tri različita legla sa svojim partnerom iste rase, Rokijem. On je preminuo 2017. godine, od 16 godina.

Vlasnici su objasnili kako je njihova ljubimica bila vrlo društvena i velika maza.

"Provodila je dane uživajući u kantri muzici. Uživala je u isprobavanju nove hrane, bila je mažena, a najviše od svega bila je voljena", rekli su, pa zatim dodali:

"Pebls nije bila samo još jedan pas, imala je karakter. Bila je suputnica koja se dogodi jednom u životu i bila je čast imati je kao kućnog ljubimca i člana porodice", zaključili su.

Budući da je Pebls "prestigla" čivavu Tobi Kejta po starosti, on je sada vjerovatno ponovo dobio titulu najstarijeg psa na svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније