Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ b92 ]

08. 09. 2022. 23:29 >> 23:26

SAVJETI STRUČNJAKA

Posude za sladoled mogu ugroziti zdravlje

Plastične kutije od sladoleda često nam djeluju vrlo praktično pa ih zato mnogi ne bacaju nakon što pojedu sav sadržaj. Lijepo ih operu, i kasnije ih iskoriste za držanje ostataka od ručka ili za zamrzavanje hrane.

Plastične kutije od sladoleda često nam djeluju vrlo praktično pa ih zato mnogi ne bacaju nakon što pojedu sav sadržaj. Lijepo ih operu i kasnije ih iskoriste za držanje ostataka od ručka ili za zamrzavanje hrane.

Ipak, takva praksa uveliko ugrožava zdravlje ljudi.

Prazne kutije od sladoleda mogu prenijeti hemikalije na namirnice koje stavite u njih. U to se ubrajaju hemikalije poput UV- stabilizatora, omekšivača ili supstanci koje se nalaze u plastici te se mogu prenijeti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

Proizvođači osiguravaju bezbrižno korišćenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, ali kada se isprazni, kutija se mora baciti u smeće.

Kutije su posebno opasne ako se peru vrućom vodom ili zagrevaju u mikrotalasnoj peći. One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo.

Zato nemojte u njih stavljati hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može “nagristi” plastiku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније