Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Izvor: Klix [ I. P. ]

11. 09. 2021. 11:09   >>  11:10

ODNOSI S PARTNEROM

Pet znakova da ste u zdravoj vezi

U vezi naučite mnogo o sebi, o drugoj osobi, a i o drugim ljudima u vašem životu. Ne treba da budete romantični kako biste dokazali ljubav i kako biste bili u zdravom odnosu.

Emocionalno zreli i odgovorni muškarci i žene ponašaju se odgovorno i u ljubavnoj vezi. Nije lako prepoznati znakove da ste u zdravoj vezi, ali ukoliko imate neke od ovih pet znakova na dobrom ste putu.

Uvijek ste tu jedno za drugo

Lako je biti s partnerom tokom srećnih perioda u životu, ali kako se osjećate s njim kada su teška vremena. Bilo da se radi o odlasku na operaciju ili nešto slično, bitno je da je partner u teškim vremenima u potpunosti uz vas. Ako to nije, ne nalazite se u dobrom odnosu.

Ne uplićete prošlost u odnos

Partneri koji se istinski vole postavljaju granice kako bi osigurali sopstveni rast, kao i međusobno podsticanje kada se pojave nevolje iz prošlosti. Ne drže prošlost protiv svog partnera i ne dopuštaju da se uptelja u njihovu sadašnjost.

Konstruktivno raspravljate

Postoji razlika između svađe i rasprave, a parovi koji su dugo u vezi uče kako raspravljati na načine koji vam omogućuju da slušate i razumijete jedni druge. Parovi koji se istinski vole mogu raspravljati, a da se međusobno ne potkopavaju, ne vrijeđaju ili u cijelosti ne prekidaju odnos.

Uspjeh vašeg partnera vas ne ugrožava

Ne smeta vam što vaš partner dobro radi i što je možda uspješniji u poslu. Slavljenje partnerovog uspjeha pokazuje im da ste tu za njih i da vam je njihova sreća važna.

Pomažete jedno drugom

To se posebno razlikuje od osobe do osobe i odnosa do odnosa, ali kuvanje ili čišćenje, pranje odjeće ili obavljanje nekih drugih poslova, pogotovo ako to ne volite da radite ili vam je teško to učiniti, pokazuje da obraćate pažnju i brinete o partnerovim potrebama i željama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније