Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

P.R. [ Beta ]

19. 07. 2024. 14:00 >> 14:04
Čitaj mi:

IT KVAR

Firma Kraudstrajk: Identifikovan problem koji je paralisao kompanije

Problem koji je izazvao IT kvar koji je danas širom svijeta paralisao mnogobrojne kompanije, prizemljio avione i poremetio rad mnogih, "identifikovan je" i u toku je popravka, objavio je šef američke firme za sajber bezbjednost Kraudstrajk (Crowdstrike), i dodao da se ne radi o sajber napadu.

"Crowdstrike radi aktivno sa klijentima pogođenim kvarom koji je u samo jednom ažuriranju sadržaja za korisnike Vindouza... Ne radi se o bezbjednosnom incidentu ili sajber napadu. Problem je identifikovan, izolovan i korekcija primijenjena", napisao je direktor Džordž Kurc na društvenim mrežama Iks(X) i Linkdin (Linkedin), prenosi Frans pres.

Greška kompanije Crowdstrike izazvala je smetnje za softver kompanije Majkrosoft koja je prijavila da ima probleme u svom "Klaud servisu 365". Majkrosoft (Microsoft) je saopštio da bi korisnicima mogao da "bude onemogućen pristup raznim aplikacijama i servisima Majkrosofta 365".

Njemačka vlada danas je takođe objavila da je ogromni kompjuterski kvar koji je danas pogodio brojne sektore širom svijeta povezan sa neispravnim ažuriranjen informatičkog rješenja američke grupe CrowdStrike i da nema nikakvih znakova sajber napada.

Organizatori pariskih Olimpijskih igara saopštili su da ima odlaganja dolaska nekih olimpijskih delegacija i isporuka uniformi i akreditacija zbog prekida IT usluga.

Prekid je poremetio letove aviona, banke, medijske kuće i kompanije širom svijeta, a problemi su se nastavili satima pošto je kompanija saopštila da postepeno rješava problem koji utiče na pristup Majkrosoftove aplikacije i usluga 365.

Aviokompanije u SAD, Evropi, Australiji i Indiji su prijavile probleme, neki avioni su prizemljeni. Maloprodajne kompanije, banke, željezničke kompanije i bolnice u nekoliko djelova svijeta takođe su pogođene u, kako izgleda, poremećaju usluga preko interneta bez presedana, piše AP.

Britanska nacionalna zdravstvena služba saopštila je da je globalni prekid interneta izazvao probleme u većini ljekarskih ordinacija širom Engleske.

Aviokompanije od Tajlanda do Australije, Indije, SAD i u nekoliko evropskih zemalja prijavile su teškoće u svojim sistemima čekiranja putnika i druge problem zbog čega su avioni prizemljeni ili letovi odloženi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније