Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

P.R. [ Beta ]

16. 04. 2024. 14:47 >> 14:47
Čitaj mi:

NASA POTVRDILA

Stara baterija iz svemira probila krov kuće u Floridi

Predmet koji je pao sa neba i probio kuću jednog stanovnika u američkoj saveznoj državi Floridi zaista je stigao sa Međunarodne svemirske stanice (ISS), potvrdila je Američka svemirska agencija (NASA).

Stanovnik jednog grada u Floridi je 8. marta pronašao polucilindrični sivi predmet za koji je rekao da je "probio krov" njegove dvospratne kuće.

On je potom obavijestio NASA-u koja je došla po taj predmet.

NASA je potvrdila da je predmet dio starih baterija i otpada iz ISS-a, ispuštenog 2021.

Predmet, težak oko 700 grama, napravljen je od legure metala pod nazivom inkonel.

Ta legura je na bazi nikla i hroma koja se često koristi u ekstremnim okruženjima gdje su komponente izložene visokoj temperaturi, pritisku ili mehaničkim opterećenjima.

NASA je saopštila da istražuje zašto krhotine nijesu potpuno uništene u atmosferi i da li treba da promijeni svoju praksu.

Incidenti istog tipa su se već dešavali u prošlosti.

Australijske vlasti su 2022. saopštile da ugljenisani svemirski otpad koji je pao u ostavu za ovce potiče od uređaja kompanije SpejsEks (SpaceX).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније