Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Б.Бу. [ RTS ]

29. 11. 2023. 10:35 >> 10:35

PREVARENI "LAŽNIM GOVORNICIMA"

Čelnici Microsofta i Amazona odustali od konferencije zbog AI učesnice.

Organizator konferencije ‘DevTernity’  je priznao da je jedna od najavljenih govornica zapravo žena generisana vještačkom inteligencijom sa izmišljenom titulom.

 

 

 

Čelnici kompanija Microsoft  i Amazon otkazali su učešće na predstojećoj online konferenciji o softveru kada se pokazalo da je najmanje jedna od „učesnica“ najavljenih u programu bila lažna, odnosno generisana vještačkom inteligencijom.

Organizator konferencije  „DevTernity“, Eduards Sizovs  je preko društvenih mreža priznao da je jedna od najavljenih govornica zapravo žena generisana vještačkom inteligencijom sa izmišljenom titulom, javlja AP.

Sizovs je negirao da je, kako se tvrdi, taj lažni profil trebao sakriti slab nivo raznorodnosti govornika na konferenciji ove godine i odbio je uputiti izvinjenje.

Nekoliko je sumnjivih „ličnosti“ na stranicama njegove konferencija koji su izgledali kao da nisu stvarni. Zbog tog otkrića drugi govornici brzo su se povukli sa te virtuelne konferencije koja je trebala da počne  7. decembra.

Prevareni ‘lažnim’ govornicima
„Ustanovila sam da sam jedina žena na dnevnom redu i da neki drugi koji su reklamirani možda nisu stvarni“, rekla je Kristine Howard, jedna od direktorica Amazonove online službe.

Direktor u  Microsoftu, Scott Hanselman je  preko platforme X poručio da govori samo na konferencijama na kojima su učesnici inkluzivni i da je u ovom slučaju bio prevaren „lažnim“ govornicima.

„Podsjećam sve organizatore tehnoloških konferencija da je na hiljade govornika iz svih područja života, rodova, starosti i backgrounda“, objavio je Hanselman.

Konferencija  „DevTernity“  ranije je održavana svake godine u Rigi, a od početka pandemije samo online.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније