Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

18. 08. 2021. 06:10   >>  06:11

TAJNI SASTOJAK

Rižina voda pomaže rast kose i daje joj sjaj

Iako je rižina voda kao sastojak za njegu kose došao u središte pažnje tek posljednjih godina, u kineskoj tradiciji se koristi decenijama. Za ovaj sastojak se vjeruje da ima posebna regenerativna svojstva koja kosu čine glatkijom, povećavaju sjaj i pomažu rast.

Počev od korištenja bjelanceta i maslinovog ulja do brojnih različitih dodataka ishrani, žene pokušavaju različitim metodama njegovati svoju kosu i vratiti joj sjaj. Jedan on posljednjih trendova za njegu kose jeste pranje rižinom vodom.

Riža je hvaljena zbog svoje sposobnosti da ojača kosu i pomogne rast kose. Iako je tek nedavno došla u središte pažnje na društvenim mrežama, ova namirnica je decenijama bio sastavni dio njege kose u jednom drevnom kineskom selu.

Zagovornici korišćenja rižine vode za kosu vjeruju da raspetljava kosu, čini kosu glatkijom, povećava sjaj, čini kosu jačom, pomaže joj da raste.

Za ovu namirnicu se kaže da je bogata antioksidansima, mineralima i vitaminom E, a ima i regenerativna svojstva koja poboljšavaju elastičnost kose.

S obzirom da njena voda sadrži mnogo skroba, može pomoći da kosa postane gušća i voluminoznija. Bogati mnogim vitaminima, mineralima i antioksidansima, folikuli dlake biće podržani iz korijena, a vlasište će imati lijepo okruženje za rast kose.

To bi moglo uzrokovati manje pucanja, opadanja i povećanje sjaja.

Istraživanje iz 2010. sugeriše da rižina voda može smanjiti površinsko trenje i povećati elastičnost kose. Na drugom mjestu, istraživačka ustanova u Japanu razvila je tehniku ​​snimanja koja vizualizuje pojačavajući učinak inozitola na kosu. Inozitol se nalazi u rižinoj vodi.

Kada je u pitanju primjena - neki preporučuju da rižu prvo prokuvate u vodi, procijedite pa onda prelijete vodom i ostavite da odstoji te onda tu vodu koristite za ispiranje kose. Drugi smatraju da je rižu dovoljno ostaviti da odstoji u vodi te da je nije potrebno prethodno kuvati.

Takođe, preporučuje se da rižinu vodu na kosi ostavite da djeluje 20 minuta nakon pranja, a zatim isperete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније