Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.Bu. [ n1 ]

30. 05. 2024. 10:53 >> 10:53
Čitaj mi:

U INTERVJUU ZA VOG

Selin Dion priznala da je simptome bolesti ignorisala 17 godina

Selin Dion je govorila o svom zdravlju u velikom intervjuu za francuski Vog povodom lansiranja trejlera za dokumentarni film "Ja sam: Selin Dion", koji će biti objavljen 25. juna na programu Prime.


„Možda će ovo zvučati čudno, ali sam se obradovala kada su mi konačno rekli o čemu se radi. Konačno sam mogla da počnem da živim sa ovom bolešću i nisam više morala da patim i živim u neznanju“, kazala je Selin .

„Nadam se da ovo ne plaši ljude, već ih upozorava. Trebalo mi je 17 godina da shvatim šta mi se dešava. Preklinjem vas, ne čekajte tako dugo“, poručila je Selin.

Pjevačica boluje od neurološkog poremećaja sindroma ukočene osobe, koji joj je dijagnostikovan u jesen 2022. godine. Zbog toga je odložila turneju i sve nastupe, prenosi Večernji.hr.

„Nažalost, ovi grčevi utiču na svaki aspekt mog svakodnevnog života. Ponekad mi otežava hodanje i ne dozvoljava mi da koristim glasne žice da pjevam na način na koji sam navikla“, napisala je Dion na Instagramu 2022. godine, najavljujući da će odložiti datume turneje.

U intervjuu je priznala da su simptomi bolesti počeli mnogo ranije, još 2008. godine, ali ih je ignorisala.

Da nešto nije uredu primijetila je još 2008. tokom njene svjetske turneje „Taking Chances”. Tada je glas počeo da joj podrhtava na visokim tonalitetima.

„Borila sam se da se kontrolišem. Mogla sam da pjevam visoko, ali bi mi tada glas „pukao” u nekim grčevima. Uradila sam ono što svi treba da urade – otišla sam kod doktora.“

Međutim, rekao joj je da su joj glasne žice sasvim u redu, nakon čega se Selin vratila kući i nakon toga odradila čak pet turneja. Tada je počela da osjeća da joj se mišići usporavaju.

„Imala sam problema sa kretanjem, morala sam da se oslanjam na stvari da bih hodala“, kaže ona.

Tek kada je počela pandemija koronavirusa, Selin je odlučila da zdravlje stavi na prvo mjesto i da prioritet stvarnom otkrivanju čudnih simptoma.

„Godinama sam zatvarala oči pred tim. Krila sam to od prijatelja, porodice, djece… Izdržala sam koliko sam mogla, ali sam morala da prestanem da budem tako hrabra i da se brinem o svom zdravlju.“

Inače, u trejleru za dokumentarac, Selin se može vidjeti kako plače dok priča o svom sindromu koji je umnogome uticao na njen život i karijeru. Na društvenim mrežama mnogi su komentarisali da ih je ovaj trenutak „slomio”.

Od objavljivanja dijagnoze u decembru 2022. godine, pjevačica se rijetko pojavljivala u javnosti i većinu vremena provodi u Las Vegasu, na imanju gdje je sve prilagođeno njenim potrebama. Ipak, i dalje se nada da će jednog dana ponovo zablistati na sceni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније