Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Т.Г.

03. 08. 2023. 16:26 >> 16:28

DAMIR URBAN ZA TVCG

"Dok stvaram pjesme ne razmišljam da li će se publika pronaći u njima"

U okviru 22. Kotor Art-Don Brankovih dana muzike, na ljetnjoj pozornici mnogi su uživali u hitovima poznatog hrvatskog muzičara Damira Urbana. Urban je za TVCG kazao da kada radi na stvaranju pjesme ne razmišlja da li će se publica u njoj pronaći.

"Muzika je u svakom slučaju igra, koju vjerovatno vučem još iz djetinjstva, slaganje kamenčića pa sad slaganje nekakvih pjesama. Slažeš riječi u rečenice, rečenice u nekakve misli i tu i tamo isprane nekakva dobra pjesma", kazao je Urban.

Istakao je da on kada stvara ne razmišlja o publici i da li će se oni u tome naći. 

"To su uvijek intimne pjesme, i što su pjesme intimnije publika se više u njoj pronađe. Vjerujem da bih koncerte mogao održavati i bez stvaranja pjesama, oni su potpuno jedna druga sfera, jedna druga vrsta zadovoljstva", kazao je Urban.

Istakao je da je scena jedno područje slobode. 

"Volim da stanem da scenu, tu sam prosto free", naveo je Urban. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније