Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

30. 07. 2023. 13:38 >> 13:39

RUBIX FESTIVAL

Koncert za pamćenje: Publika svih generacija pjevala sa Morčibom

Sinoć su Rubix festival u Tivtu obilježila dva izuzetna događaja: koncerti Franćeska Tristana i benda Morčiba. Ljubitelji njihove muzike uživali su u izuzetnom nastupu, ali i sjajnoj produkciji koji je jedan od zaštitnih znakova festivala u Porto Montenegru.

TV prilog: Vanja Kovačević, TVCG 

Koncert britanskog benda Morčiba u Tivtu ostaće zasigurno događaj za pamćenje ovog ljeta - publika svih generacija pjevala je sa članovima grupe, a oni su se vratili na bis.

Gitarista Ros Godfri pozdravio je publiku, izražavajući zadovoljstvo što je u Tivtu i na Rubix festivalu, a pjevačica Skye kazala je sa uzbuđenjem da nikada ranije nije nastupala pored podmornice.

Morčiba je na turneji obišla više evropskih gradova, a naredni nastupi biće u Gruziji – Batumi, Istanbulu, pa odlaze u Španiju, kaže gitarista. 

Bend radi na svom novom albumu, a Godfri očekuje da bi mogao da izađe 2025, ako ne i ranije.

Kaže da ih je boravak u Tivtu možda inspirisao i za novu pjesmu: “Bio je prelijep dan i sreli smo divne ljude, tako da ne mogu da se žalim, ja sam srećan čovjek.”

Festival se završava večeras. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније