Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

A.B. [ N1 ]

11. 05. 2024. 15:07 >> 15:11
Čitaj mi:

NOVE INFORMACIJE

Policija reagovala zbog diskvalifikacije holandskog predstavnika

Holandski predstavnik Evrovizije Just Klajn diskvalifikovan je sa takmičenja pošto je švedska policija istražila optužbu za neprimjereno ponašanje prema članici produkcijske ekipe, saopštila je Evropska radiodifuzna unija (EBU) koja je organizator.

“Holandski umjetnik Just Klajn neće se takmičiti u velikom finalu ovogodišnje Eurovizije“, navodi se u saopštenju.

 

Oni su dodali da je švedska policija istražila pritužbu članice produkcijske ekipe nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak veče.

„Ne bi bilo primjereno da on nastavi s takmičenjem dok traje pravni proces“, objasnili su organizatori.

Švedski i holandski mediji izvijestile su da se protiv Klajna, koji je u finalu trebao nastupiti sa pjesmom Europopa, vodi istraga nakon incidenta koji je uključivao radnicu televizijske producentske ekipe.

„Muškarac je osumnjičen za prijetnje i zastrašivanje. Ispitala ga je policija, ali nije zadržan“, objavila je portparolka švedske policije.

“Uviđaj je završen pošto je policija preduzela sve istražne radnje i ispitala osumnjičenog, tužiteljku i svjedoke. Slijedi uobičajeni pravni proces“, dodala je ona.

Holandska televizija odluku o diskvalifikaciji ocijenila je „nesrazmjernom“.

Raniji medijski natpisi, koji su se pojavili nakon što Klajn nije nastupio na probi u petak, sugerisali su da je došlo do nekog sukoba između Klajna i izraelske delegacije zbog različitih stavova o ratu između Izraela i Hamasa.

Njegovo isključenje, međutim, nema nikakve veze s njegovim stavom prema drugim delegacijama, istakli su iz EBU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније