Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

Б.Б. [ Kliks.ba ]

15. 10. 2022. 15:59   >>  15:58

UŠTEDA NA RAČUNIMA ZA STRUJU

Ni Sjeverna Makedonija ne ide na Eurosong

Nakon vijesti da Crna Gora neće učestvovati na Eurosongu, objavljeno je da ni Sjeverna Makedonija neće sudjelovati na takmičenju za pjesmu Evrovizije sljedeće godine kako bi uštedila na računima za struju.

Državna televizijska kuća u zemlji objavila je vijest nakon što je obznanjeno da je Liverpool postao domaćin Eurosonga 2023. godine.

MRT je u saopštenju objavio da zbog ekonomske i energetske krize i visokih troškova Sjeverna Makedonija neće učestvovati na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2023. koje će se održati u maju u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji.

U poruci objavljenoj na veb stranici javnog servisa pojasnili su kako je odluka donesena "u najboljem interesu" građana zemlje.

"Odluka je u najboljem interesu javnosti, s obzirom na povećane troškove zbog energetske krize, koji zauzimaju velik dio proračuna za javne usluge", rekli su.

Rečeno je da bi ušteda došla od neplaćanja naknade za registraciju, za koju se očekuje da će biti viša od 39.000 eura koliko je iznosila prošle godine.

Ovo će biti prvi put da Sjeverna Makedonija ne učestvuje u takmičenju od proglašenja svoje nezavisnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније