Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

M.M.

19. 05. 2022. 19:28   >>  19:29 3

EVROVIZIJSKI TIM RTCG

Navodno neregularno glasanje nema veze sa Crnom Gorom

Nakon objave EBU o navodnom neregularnom glasanju stručnog žirija u čak 6 zemalja na Pjesmi Evrovizije 2022, želimo da naglasimo da to nema veze sa Crnom Gorom i da se radi isključivo o pretpostavkama koje nisu tačne, a nikako o provjerenim informacijama, navodi se u saopštenju Evrovizijskog tima RTCG.

Kako ističu, da je statistički nemoguće izbjeći određena ponavljanja svjedoči i činjenica o glasanju grupe zemalja učesnica druge polufinalne večeri u kojoj su Švedska, Australija, Belgija, Estonija…

Ovo je njihova tabela međusobne razmjene poena:

 

Svedskoj

od Svedske

Izraelu

od Izraela

Belgiji

od Belgije

 

 

Australija

12

12

10

10

8

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svedskoj

od Svedske

Australiji

od Australije

Izraelu

od Izreala

 

 

Belgija

10

8

8

8

7

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Australiji

od Australije

Estoniji

od Estonije

Belgiji

od Belgije

Malti

od Malte

Svedska

12

12

10

12

8

10

7

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakle, kako ističu, sa tako malim brojem zemalja u takmičenju nemoguće je izbjeći određena ponavljanja.

"Zašto ove zemlje nisu izazvale sumnju, a jeste 6 zemalja kod kojih nema tako direktnih ponavljanja, nije na nama da sudimo. Sa druge strane, u nekim od zemalja koje se nalaze na spisku EBU, organizator je gotovo u cjelosti promijenio raspored bodova u finalnoj večeri i, kako nam je rečeno, nije govorio istinu u direktnom tv prenosu, kad je Martin Osterdal, izvršni producent Eurosonga, lično saopštio glasove zbog navodnih tehničkih problema tokom uključenja osoba koje saopštavaju glasove lokalnog žirija", navodi se u saopštenju organizatora Evrovizije.

Glasove Crne Gore saopštila je umjetnica Zombijana i, kao sto ste mogli da vidite u direktnom prenosu, ocjena žirija gotovo da se u potpunosti poklopila sa konačnim rasporedom na finalnoj tabeli.

Kao što se može vidjeti na sajtu Eurosonga među zemljama koje su dobile glasove crnogorskog zirija, nema nijedne sa spiska iz polufinalne večeri.

"Na kraju, Pjesma Evrovizije je takmičenje koje ima svoju redovnu i brojnu publiku i koje gotovo uvijek prate razne intrige, koje, sigurni smo, doprinose i njenoj popularnosti", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније