Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P.R.

13. 09. 2024. 11:47 >> 12:31

MUJOVIĆ U BARUTANI

"Riješimo pitanje vodosnabdijevanja u gornjem dijelu Lješanske nahije"

Lideri koalicije i nosilac liste "Evropa sad-Demokrate - Još jače - prof. dr Saša Mujović" razgovarali su sa građankama i građanima Lješanske nahije u Barutani, posebno ističući da nijedan dio Podgorice ne smije biti periferija, već dragocjen resurs koji će služiti daljem razvoju Glavnog grada.

Prisutnima su se obratili nosilac pobjedničke izborne liste Saša Mujović, predsjednik Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, potpredsjednica Pokreta "Evropa sad" i aktuelna gradonačelnica Olivera Injac i Mitar Paunović, kandidat za odbornika i portparol Demokrata.

"Poznajemo sve probleme koji opterećuju stanovnike Barutane i ostalih dijelova Lješanske nahije, ali koje nakon decenija devastacije nije bilo moguće riješiti preko noći. Nakon ovih susreta još jače sam uvjeren u ostvarenje zajedničkog cilja Vlade i Glavnog grada da riješimo sva ona pitanja koja se tiču istinskog vrijednovanja ovog dragocjenog prirodnog resursa. Uvećanjem zarada vratili smo dostojanstvo građanima, a uz naš razvojni plan za grad vraćamo dostojanstvo svakom naselju u Podgorici. Ona nijesu naš izborni resurs, već kapital za nikad snažniju Crnu Goru", kazao je Mujović.

On je naglasio da će se u najkraćem roku riješiti brojna pitanja, a tiču se osnovnih životnih potreba.

"Cilj nam je da u najkraćem roku riješimo pitanje vodosnabdijevanja u gornjem dijelu Lješanske nahije. Ono što je veoma realno i ostvarivo je da poljoprivrednicima pružimo pomoć u pisanju projekata i dalje razvijamo ostale grane privrede poput turizma, posebno imajući u vidu potencijal Malog blata. Za to su nam potrebni dobri putevi i uvijek ćemo posebnu pažnju usmjeravati na to", kazao je Mujović.

Bečić je tokom svog obraćanja napomenuo je da je ovo još jedna vrlo važna utakmica koju moramo zajedno da istrčimo.

"Evo još jedan izazov, još jedan politički proces, još jedna vrlo važna utakmica koju moramo zajedno da istrčimo, a mi nijesmo navikli samo da trčimo i da se borimo, nego i da pobjeđujemo. Sada je ta pobjeda nikad konkretnija, jer vidite da su izazovi nikad veći zato što se i u životu i u politici ne prašta uspjeh, ne prašta se kad neko ima program, kad sprovodi taj program, kad taj program daje rezultate, kad od tih rezultata dobro osjecaju ne pojedinci, ne kriminalne grupe, već svi građani Crne Gore, bez obzir u kojem gradu oni žive, bez obzira kojem se Bogu mole ili kojem plemenu pripadaju. E to je nas okupilo, zbog toga smo se mi ujedinili, ali i zbog toga trpimo napade sa svih strana. Zato znajte da 29. septembra je veoma važan dan", rekao je Bečić.

"Govorili su nam 'vi sijete maglu, Crna Gora će za četiri mjeseca bankrotirati'. Ja vas pitam nakon četiri godine, da li je Crna Gora bankrotirala? Nije! Imamo li najveći BDP? Imamo! Imamo li najveće ostvarenje prihoda? Imamo! Imamo li veliko poboljšanje životnog standarda? Imamo! Vlada li mafija državom? Ne vlada! Pobjeđuje li država mafiju? Pobjeđuje na svakom koraku! Tada je Radoje Zvicer upravljao Crnom Gorom, a sada se i oni i neki kriju. Neće se ni oni kriti dovijeka, kao što se nijesu sakrili i oni koji su već procesuirani i koji se nalaze u zatvoru. Zato nam pomognite da nastavim da unaprijeđujemo standard građana i da pobijeđujemo mafiju. Od toga zavisi budućnost i Podgorice i Crne Gore, a Saša Mujović je jedan vrstan čovjek. Intelektualac je najbolji izbor za gradonačelnika, a ova odbornička lista je najbolji izbor za buduću izvršnu i zakonodavnu vlas u Glavnom gradu", zaključio je Bečić.

Predsjednik Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić naglasio je da trenutna Vlada koristi sve propuštene šanse.

"Poboljšanje životnog standarda kroz povećanje plata i penzija bila je prva od važnih strateških mjera koja je u najkraćem roku donijela boljitak svim građanima. Da bismo dalje osnažili našu ekonomiju i ostali na razvojnom putu moramo izgraditi prijeko potrebnu infrastrukturu na teritoriji cijele države. Samo tamo gdje postoje putevi, postoji i ozbiljna razvojna šansa, a vi najbolje znate da je u nekim dijelovima Crne Gore vrijeme stalo prije 30 godina. Prethodne vlasti su, jureći neke sopstvene interese, usmjeravali razvoj države onako kako je odgovaralo njima i biznisima njihovih porodica, povlašćenih prijatelja i kumova, zanemarujući veliki dio Crne Gore. Mi želimo da cijela Crna Gora bude podjednako razvijena i prosperitetna. Samo to je pravedna i ispravna razvojna politika. Ne smijemo više gubiti vrijeme! Zato moramo iskoristiti sve propuštene i potrošene prilike i neumorno graditi jaku državu u kojoj su građani ekonomski i suštinski slobodni", kazao je Spajić.

Potpredsjednica Pokreta "Evropa sad" i aktuelna gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac istakla je odlične rezultate gradske uprave uprkos činjenici da su vlast rušili i spolja i iznutra, a sve u cilju preuzimanja kontrole nad ogromnim resursima zarad ostvarivanja ličnih interesa.

"Ostavili su nam razoren sistem koji je trebalo postaviti na zdrave temelje što smo i uradili uprkos brojnim opstrukcijama. Izazivanjem izbora pokušali su da nas prekinu u realizaciji projekata koje smo nakon više decenija oživjeli i ja im poručujem da ćemo do 29. septembra uraditi više nego što su bivše uprave za cijeli mandat, a onda nastaviti još jačim tempom za Podgoricu koja će biti glavni grad prve naredne članice Evropske unije. Nakon smjene režima, manje od 100 dana je trajala prva prevara građana čiji idejni tvorac je DPS, a ovoj nećemo dozvoliti ni da zaživi", kazala je Injac.

Kandidat za odbornika u Skupštini Glavnog grada, Mitar Paunović u svom obraćanju posebno se osvrnuo na one koji ne zalužuju povjerenje građanki i građana Podgorice.

"Ova lista i ova koalicija na čelu sa prof. doktorom Sašom Mujovićem nije izazvala ove izbore, čak je radila sve da do ovih izbora ne dođe jer su Podgorici i Crnoj Gori prijeko potrebni stabilnost i isporučivanje rezultata. Zato, onima koji ovih dana poručuju da je 29. septembar kraj Vlade Crne Gore i državne vlasti koja isporučuje istorijske rezultate, zajednički poručujemo da je 29. septembar zapravo kraj onih koji su srušili vlast u Podgorici i kraj onih kojima su nezrele ambicije i neispunjeni dječački snovi ispred državnih i interesa Podgorice. Takvi ne zaslužuju da vode Podgoricu, takvi ne zalužuju da vode Crnu Goru. Zato su mladi već izabrali: životni standard, borba protiv kriminala i konačna vladavina prava su teme koje nas zanimaju. Stoga, još jače, a prof. doktor Saša Mujović je, već možemo reći, budući gradonačelnik najljepše, a naše Podgorice", zaključio je Paunović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се