Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M.

13. 09. 2024. 09:38 >> 09:38

Udruženje podstanara

Zabrinuti smo zbog mogućih političkih manipulacija i nepoštovanja volje birača

Dok se približavaju podgorički izbori, želimo da izrazimo našu zabrinutost zbog mogućih političkih manipulacija i nepoštovanja volje birača, saopštili su iz Udruženja podstanara.

“Prema našim saznanjima, gotovo je izvjesno da će nakon izbora ponovo doći do nepoštovanja stvarnih želja građana, pri čemu će DPS vjerovatno ponovo postati „prihvatljiv partner“ u političkim kombinacijama. Pokret podstanara nema ništa protiv bilo kog političkog subjekta, uključujući DPS, jer svaki od njih ima svoje legitimne glasove birača. Međutim, ono što nije pošteno, u najmanju ruku, jeste činjenica da bi se, kada bi pred građanima bile jasno prikazane poštene namjere i realne postizborne matematičke mogućnosti, veliki dio birača možda odlučio drugačije”, naveli su u sapoštenju.

Njihova borba je, ističu, usmjerena na stvaranje transparentnog i odgovornog političkog okvira.

“Nažalost, često svjedočimo tome da politički subjekti, svjesni ove dinamike, manipulišu građanima dok ne dobiju podršku, a nakon toga se povlače i ne bave se više stvarnim potrebama i interesima zajednice. Ove manipulacije su nepoštene i nedopustive”, dodaju u saopštenju.

Pokret podstanara poziva sve građane da budu “svjesni ovih taktika i da ne dozvole da ih političke igre obmanjuju”.

“Naša misija je borba za transparentnost i odgovornost vlasti, kako bi se vaša prava i interesi konačno poštovali. Ne smijemo da se prepustimo prevarama i političkim igrama koje ne donose stvarne promene. Pozivamo vas da zajedno sa nama stanete u odbranu pravde i da ne dopustite da vaš glas bude zloupotrijebljen”, zaključuju iz Udruženja podstanara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се