Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.L.B.

11. 09. 2024. 12:25 >> 12:26

PREDSJEDNIK SEP-A

Marković: Crnoj Gori ne treba Vlada koja ne čuva njen ugled i dostojanstvo

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković kazao je da Crnoj Gori ne treba Vlada koja ne čuva njen ugled i njeno dostojanstvo i da vjeruje da će 29. septembra u Podgorici započeti proces smjene takve vlade.

“Juče nas je crnogorska vlada obavijestila o međudržavnoj posjeti potpredsjednika [Budimira] Aleksića državi Srbiji. To je bilo još jedno državno poniženje. Nije stvar samo u tome da nijesu istaknuti nacionalni simboli države Crne Gore, već je to i grubi atak na njenu suverenost. Istovremeno, potpredsjednik Vlade nas je „obavijestio“ da se cjelokupno kulturno i svako drugo stvaralaštvo u Crnoj Gori razvijalo na srpskom jeziku”, kaže Marković i dodaje da to elementarno nije tačno.

“Crna Gora je građanska država. U njoj ravnopravno egzistiraju različiti nacionalni, vjerski, kulturni i jezički identiteti”, kazao je Marković.

Kako poručuje Marković, Crnoj Gori ne treba Vlada koja ne čuva njen ugled i njeno dostojanstvo.

“Zbog toga vjerujem da ćemo 29. septembra u Podgorici započeti proces smjene takve vlade. Vrijeme je za poštovanje Ustava! Vrijeme je za odgovornost u institucijama! Vrijeme je za red! I u Crnoj Gori i u Podgorici”, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се