Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P.R.

09. 09. 2024. 13:25 >> 13:23
Čitaj mi:

TOMIĆ

"Novim autobusima i linija omogućićemo Podgoričanima kvalitetan javni prevoz"

Potpuno rješavanje pitanja javnog gradskog prevoza jedan je od preduslova za kvalitetniji svakodnevni život u Podgorici. Otkako je aktuelna vlast preuzela upravljane gradom svjedočimo unazađenju tog servisa za građane, koji je postao nepouzdan i krajnja opcija za korišćenje u nedostatku alternative, poručio je Dalibor Tomić, kandidat za odbornika Izborne liste "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković".

Tomić je rekao da su se građani Podgorice nadali sistemskom rješenju, ali gradska uprava, umjesto toga, pribjegava privremenim mjerama poput kupovine polovnih vozila i otkazivanja polazaka bez najave što jasno ukazuje na nedostatak vizije i kapaciteta za razvoj moderne Podgorice.

"Zato je jedna od ključnih tačaka našeg Programa Uredimo Podoricu upravo uvođenje reda u sistem javnog gradskog prevoza i stvaranje održivog rješenja za dalje unapređenje. Modernizacijom voznog parka nabakvom novih autobusa ispunićemo prvi uslov, a detaljnom analizom trenutnih rupa u rasporedu vožnje povećaćemo broj dnevnih linija na gorućim rutama. Osim što će ta rješenja omogućiti Podgoričanima kvalitetan i pouzdan servis, te olakšati dnevna kretanja u gradu, nužno će dovesti i do rasterećenja saobraćaja u centru grada, smanjiti gužve koje nekontrolirano rastu, skratiti vrijeme putovanja te dugoročno povoljno djelovati na smanjenje ugljeničnog otiska koji prevelik broj vozila na cestama ostavlja", kazao je Tomić.

SEP, kako kaže Tomić, vjeruje u odgovornost i dosljednost te da rješenje ne može značiti kažnjavanje građana, već unapređenje servisa kako ne bismo bili primorani na korišćenje alternativnih metoda gradskog prevoza.

"Na predstojećim izborima, građani imaju priliku da biraju one koji će držati do obećanja i raditi na konkretnim rješenjima za bolji javni prevoz i život u Podgorici. Organizacija prevoza po mjeri građana i sve brojnijih turista i posjetilaca predstavlja osnovu za moderan i funkcionalan grad evropski grad kakav Podgorica može i mora postati. Vrijeme je za promjene, vrijeme je da uvedemo red", zaključio je Tomić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се