Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.Lj.

09. 09. 2024. 09:42 >> 09:45
Čitaj mi:

AKCIJA

Aktivisti SEP-a očistili ušće Zete: Cio grad će biiti čist kad mi budemo odlučivali

Tridesetak članova i simpatizera Stranke evropskog progresa, te građani koji su im se pridružili, čistili su u nedjelju popodne i uklanjali otpad kod Arheološkog nalazišta Duklja na ušću Zete u Moraču, simbolično time ukazujući da u Podgorici mora hitno biti riješen problem prikupljanja i sortiranja otpada te da se mora kontinuirano raditi na podizanju ekološke svijesti građana.

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković kazao je tom prilikom da svi svjedočimo rezultatima neodgovorne podgoričke vlasti, ali i državne vlasti.

„Ovdje je svuda smeće, nered i prljavština. Ovdje svjedočimo divljim deponijama na ovom jedinstvenim prostoru arheološkog nalazišta. Ovdje takođe svjedočimo i neuređenim koritima dvije rijeke, ali i na plažama i na njihovim obalama“, kazao je Duško Marković.

Najteže i s najvećim posljedicama je, rekao je predsjednik Stranke evropskog progresa, to što se u rijeku Moraču, pod kontrolom vlasti, ispuštaju i otpadne vode, što ne samo da uništava floru i faunu naših rijeka, nego dovodi u pitanje zdravlje stanovnika Podgorice i gotovo svake opštine u Primorskom regionu“.

„Zbog toga je potrebna promjena. Zbog toga je potrebno da u Podgorici vlast preuzmu odgovorni i stručni ljudi. Vrijeme je, dakle, za odgovorne i stručne ljude. Vrijeme je za red! Vrijeme je za Stranku evropskog progresa i vrijeme je za našeg nosioca liste i njegov tim, kazao je Duško Marković.

Ilija Mugoša, nosilac Izborne liste Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković, izrazio je zadovoljstvo akcijom rekavši da odziv i prve reakcije građana potvrđuju da smo prepoznali problem čije rješavanje građani žele i očekuju.

To što su nam se spontano građani priključili govori o tome da dijele i identifikuju sa nama probleme grada. Jedan od prvih problema jeste komunalni nered. Upravo smo danas očistili ovaj lokalitet blizu Duklje koji je ujedno i istorijsko jezgro Podgorice. Mi smo u našim Programom identifikovali konkretne akcije koje ćemo sprovesti, a sve u cilju čišćenja ne samo istorijskih dijelova, već i cijele Podgorice.

Mugoša je podsjetio da su naš Program Uredimo Podgoricu sadrži i pokretanje s mrtve tačke Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i projekat otkupa PET ambalaže kojim ćemo riješiti problem plastičnih boca u prirodi.

„Vidjeli ste i sami kako je to izgledalo kad smo došli. Evo vidite kako i ostavljamo ovu lokaciju. Tako će ista logika biti i uglavnom gradu Podgorici. Kada mi preuzmemo političku odgovornost, mi vam obećamo da ćemo očistiti naš grad“, kazao je Ilija Mugoša, nosilac Izborne liste Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković, na kraju akcije čišćenja lokaliteta kod Arheološkog nalazišta Duklja, na ušću Zete u Moraču.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се