Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.L.B.

07. 09. 2024. 08:08 >> 08:08

POKRET NAPRIJED

Jelovac: Mladima ćemo dati više prilika

Trenutni položaj mladih u Podgorici nije ni blizu nivoa kojim bi bili zadovoljni. Oni, prije svega, očekuju da im se pruži prilika da pokažu svoje kvalitete i znanjem pomognu našem društvu, poručio je u izjavi za medije Danilo Jelovac, kandidat za odbornika Pokreta “Naprijed”.

Kako kaže, mladi ne zahtijevaju mnogo jer žele vrednovanje kvaliteta i znanja, a ne partijsko zapošljavanje i nepotizam.

“Oni upravo zbog toga biraju Pokret Naprijed jer su ukazali na ove probleme u svom programu i nude rješenja za njih”, kazao je Jelovac.

Podatak da se na prvi posao čeka u prosjeku dvije godine, kako ističe Jelovac, izaziva zabrinutost.

“Aktivno učešće mladih u politici i donošenju odluka u programima za mlade su ključ da ovo promijenimo. Nije dovoljno samo deklarativno zalaganje za učešće mladih kakvo je danas uglavnom prisutno kod nas. Bilo je potrebno povući konkretne poteze. Zbog toga je lista “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu” na svoju listu stavila najveći broj mladih među svima koji su prijavljeni za izbore 29. septembra”, naglašava Jelovac.

On ističe i da već duže vrijeme mladi nisu stimulisani da ulažu u svoje znanje, jer nije izvjesno da će njihova egzistencija biti obezbijeđena čak i u slučaju temeljnog i profesionalnog sticanja znanja.

“U današnjem vremenu, za pokretanje sopstvenog biznisa, pored velikog obima papirologije koju moramo riješiti, potrebna su i ne baš mala novčana sredstva. Neke procjene su da je to između 10 i 20 hiljada eura. Ukoliko imate od 20 do 23 godine i želite da pokrenete start up biznis, i država i banka će vam za kredit tražiti hipoteku. Da bismo pokrenuli rješavanje svih evidentiranih problema zalagaćemo sa za obezbjeđivanje fondova i budžeta koji će omogućiti mladim preduzetnicima početni beskamatni kredit od 10 do 20 hiljada eura koji bi dobili na tri godine, a prvu godinu ne bi otplaćivali rate”, poručio je Jelovac.

Najavluje i omladinske servise koji će imati ulogu posrednika između institucija i mladih.

“Ti servisi bi služili kao posrednici pri sklapanju ugovora o privremenom i povremenom zapošljavanju mladih. Zbog toga, pozivamo sve mlade da izađu na izbore 29. septembra i ne dozvole da drugi odlučuju u njihovo ime. Bitno je da idemo Naprijed!”, zaključio je Jelovac.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се