Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.J. [ Mina ]

06. 09. 2024. 07:46 >> 07:51
Čitaj mi:

Pokret podstanara

"Podstanari u Podgorici nakon izbora bili zaboravljani"

Podstanari u Podgorici predugo su svjedočili lažnim predizbornim obećanjima, a nakon izbora bili su jednostavno zaboravljeni, saopšteno je iz Pokreta podstanara.

Iz Pokreta podstanara kazali su tek što je politička kampanja za izbore Podgorici krenula, već se otvara poznat scenarij.

"Političari iza sebe ostavljaju prazna obećanja, a ispred nas stoji realnost koja garantuje još jednu reprizu: beskonačne pregovore, borbu za lične interese, a na kraju, građanima opet ostaje samo jedno – veliko ništa", kaže se u saopštenju Pokreta.

Ocjenjuje se da se sunovrat građanske države i socijalne pravde nastavlja.

"Političari, sve žešćim međusobnim optužbama, bez trunke čojstva i viteštva, najavljuju nastavak priče koju smo preskupo platili. A ta cijena će samo rasti, dok građani ostaju iznevjereni i obeshrabreni", smatraju u Pokretu.

Oni su se zahvalili apstinentima – građanima koji su ostali najzdravije biće države.

"Oni, svojim svjesnim otporom prema političkom ludilu koje je zahvatilo Crnu Goru, uspijevaju zadržati bar trunku građanske i moralne čistote u našoj zemlji. Apstinencija nije pasivnost – to je najglasniji otpor sramnoj politici koja je ovu državu dovela do ivice bolesti", ističe se u saopštenju Pokreta.

Prema njihovim riječima, podstanari u Podgorici predugo su svjedočili lažnim predizbornim obećanjima.

"Svi dobro znamo da su, nakon izbora, podstanari bili jednostavno zaboravljeni. Danas, suočeni smo sa stvarnošću u kojoj preko 30 hiljada podstanarskih porodica živi bez ikakve pravne zaštite, pomoći ili nade da će jednog dana moći priuštiti krov nad glavom", kazali su iz Pokreta.

Dodaje se da podstanari sada imaju priliku i šansu jer su dobili svoj Pokret.

"To je prilika da postanemo građani koji su spremni boriti se za sebe, za svoje dostojanstvo i za budućnost naše djece, ne čekajući da nam neko drugi riješi problem jer taj “neko drugi” ne postoji", kaže se u saopštenju.

Iz Pokreta su rekli da je vrijeme za odlučan otklon od besmisla koji ih je decenijama vukao unazad i pretvorio u vječne podstanare, i prijeti i da njihova djeca naslijede isti teret.

"Glas za Pokret podstanara je glas za građansku solidarnost kakvu smo nekada imali u Crnoj Gori. Građani Podgorice mogu najmanje štete pretrpjeti ako glasaju za Pokret podstanara, jer mi se ne borimo za funkcije, fotelje ili lične interese", poručili su iz Pokreta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се